11
maart
2010
|
01:00
Europe/Brussels

The Mercedes House Brussels presenteert “AMG : Powered by Passion”

Brussel. Vanaf 15 april fungeert The Mercedes House Brussels, in het hartje van de Zavel, als decor voor “AMG: Powered by Passion”, een drietalige tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van AMG. Aan de hand van een tiental prachtige AMG’s van gisteren en vandaag, maken we kennis met dit supersportieve merk van de Mercedes Car Group die individualiteit en dynamiek als waarden hoog in het vaandel heeft.

AMG, een merk dat jong en oud aan het dromen zet. Een merk dat telkens in verband gebracht wordt met sportieve, dynamische en krachtige wagens. Een merk ook dat steeds aan de top staat inzake technologie en design. Men staat vol bewondering voor deze bolides, men is gefascineerd door het geluid van hun motoren en men hoopt ooit eens een keer aan het stuur ervan te zitten. Sinds 1967 en de motor van de Mercedes-Benz 250 (W 115) tot de ultrasportieve en exclusieve SLS AMG die nog maar net in de markt is gezet, kan AMG terugblikken op een rijk gevulde en fascinerende geschiedenis. De filosofie van destijds, namelijk de overdracht van technologie tussen de competitie en de serieproductie, blijft ook vandaag overeind, met name via de deelname van het merk aan het Duitse kampioenschap voor toerismewagens DTM.

Dit opwindende verhaal mocht eens in de kijker gezet worden. En dat wordt nu realiteit vanaf 15 april in The Mercedes House Brussels. Verspreid over twee verdiepingen pakt de tentoonstelling uit met een paar fonkelnieuwe Mercedes-Benz AMG’s. In de vitrine aan de ingang getuigt de CLK F1 Safety Car van 2006 van het feit dat AMG al bijna 15 jaar zeer nauw betrokken is bij de koninginnediscipline van de autosport. In een video is de auto trouwens aan het werk te zien. Wat verder is een zeer recente E63 AMG de perfecte weerspiegeling van de hoogstaande sportiviteit in de zakelijke klasse. En op een paar passen daar vandaan gooit de jongste telg, de SLS AMG, hoge ogen! Vooral omdat dit het enige exemplaar is dat in België wordt tentoongesteld. Genoeg stof dus om de nieuwsgierigheid nog meer te prikkelen van voorbijgangers en bezoekers, die ook nog aan de hand van een aanraakscherm van het melodieuze geluid van de 571 pk sterke 6.3-litermotor kunnen genieten.

Op de kelderverdieping wacht de bezoeker een reis tussen het heden en het verleden. Enerzijds is er de CLK DTM AMG uit 2004 waarvan maar 100 exemplaren werden gemaakt, en de huidige C63 AMG break en SL 63 AMG. Anderzijds vinden we er een CLK GTR terug, een unieke racewagen uit 1997, die heeft deelgenomen aan het prestigieuze FIA GT-kampioenschap, een C36 AMG uit 1993 en een SL 73 AMG uit 1999, waarvan nauwelijks 85 stuks werden gemaakt. Zes bijzonder fraaie machines met zes ultraperformante en sportieve motoren. En om één en ander in te kaderen, wordt op panelen de geschiedenis van AMG van 1967 tot nu uit de doeken gedaan.

Bij elke wagen hoort een bordje met uitleg, met daarop de details van auto en motor. Op andere panelen worden de activiteiten van AMG uitgelegd, zoals de AMG Driving Academy, de AMG Performance Studio, de filosofie “One Man, One Engine” of nog de betrokkenheid bij de automobielsport. En dan vermelden we tenslotte ook nog de verzameling miniatuurauto’s van de Mercedes Oldtimer Club en de AMG-boetiek die bij deze unieke tentoonstelling niet mochten ontbreken.

“AMG : Powered by Passion” is een expositie speciaal voor de liefhebbers van fraaie automechaniek met oog voor passie …

AMG : Powered by Passion”
Plaats : The Mercedes House Brussels, Bodenbroeckstraat, 22-24, 1000 Brussel
Datum: van 15 april tot 31 oktober 2010
Openingsuren: van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur vrijdag van 10 tot 22 uur en op zondag van 10 tot 16 uur.
Info: Gratis inkom