16
oktober
2009
|
02:00
Europe/Brussels

The Mercedes House Brussels verwelkomt ‘Passion for Innovation’

The Mercedes House Brussels, het informatiecentrum van Mercedes-Benz aan de Zavel, verwelkomt de tentoonstelling ‘Passion for Innovation’. Daarin wordt, meer bepaald aan de hand van de geschiedenis van de Mercedes S-Klasse, een beeld opgehangen van de ontwikkeling van de technologische innovatie in de autowereld. Elke bouwreeks van de S-Klasse, van de W187 tot de W221, belichaamt immers telkens weer de inspanningen en investeringen die Mercedes-Benz zich op het vlak van onderzoek en ontwikkeling getroost. Het thema van de tentoonstelling die tot eind april 2010loopt, wordt zowel met auto’s als met video’s, foto’s en verklarende panelen belicht.

De S-Klasse, het vlaggenschip van Mercedes-Benz, is al meer dan 50 jaar de referentie in het segment van de luxeberlines. Als dusdanig belichaamt hij de innovatiekracht van het merk en is hij een wegbereider voor de auto-industrie in het algemeen. Want bij Mercedes-Benz staat de innovatie altijd centraal in de bedrijfsvisie en in het onderzoek. En elke auto die Mercedes-Benz ontwerpt, onderscheidt zich telkens weer door een reeks van technologische nieuwigheden en innovaties. Het is dus niet meer dan normaal om een tentoonstelling te wijden aan de innovaties die de reputatie van het merk Mercedes-Benz gemaakt hebben en nog maken. En dat kan het best aan de hand van de S-Klasse en zijn geschiedenis.

De aandacht van elke bezoeker die The Mercedes House in de historische wijk van de Zavel in Brussel binnenstapt, gaat ongetwijfeld meteen naar de Mercedes-Benz 600 Pullman. Heel wat mensen zullen die prachtige limousine, die niet zonder enige trots de inkom inpalmt, kennen van op televisie of uit de kranten. Het gaat immers om de ceremoniewagen waar de Belgische Koninklijke Familie en meer bepaald Koning Boudewijn op het einde van de jaren ’60 mee reden. Hij maakt dus echt wel deel uit van het Belgische erfgoed. Via panelen en een video wordt die auto vergeleken met de recente S600 Pullman Guard, een gepantserde wagen die tegen zo goed als alle situaties opgewassen is.

De tentoonstelling gaat voort in de kelderverdieping waar acht prachtige exemplaren van de S-Klasse opgesteld staan die samen een halve eeuw geschiedenis vertegenwoordigen. Recht tegenover de trap staat de W187 uit 1952 naast de W221 van 2009. Die opstelling symboliseert de machtsoverdracht tussen twee modellen die hun stempel op de geschiedenis van de auto gedrukt hebben en nog zullen drukken. Op de achtergrond foto’s van het de Brouckereplein waarmee de periode van beide auto’s geschetst wordt. De voor één keer transparante motorkap van de S-Klasse HYBRID maakt de hybride technologie zichtbaar, die daarnaast ook op een paneel met uitleg en vooral via een interactieve module met drie niveaus verduidelijkt wordt. De module verklaart de werking van het hybride systeem in de verschillende bedrijfsmodi – rijden, recuperatie, stilstand en acceleratie.

Doorheen de tijd

Ons bezoek doorheen de tijd brengt ons langs de ene kant van de W187 bij de W111, de W108 en de W116 en langs de andere kant bij de W126, de W140 en de W220. Hier kunnen we alleen maar bewondering hebben voor de ontwikkeling die de vormgeving van de radiatorroosters meegemaakt heeft. De tentoongestelde auto’s worden door de Mercedes-Benz Oldtimer Club en door Mercedes-Benz BeLux met de grootste zorg behandeld en zijn prachtig bewaard. Elke auto wordt in zijn periode gesitueerd. Grote panelen met uitleg plaatsen de technologische innovatie van dat moment (de eerste kleurentelevisie, het eerste dier in de ruimte, de eerste man op de maan of nog het eerste navigatiesysteem voor auto’s) naast de innovaties van de verschillende modellen van de S-Klasse. Van de veiligheidsvergrendeling tot het sleutelloze toegangssysteem KEYLESS-GO, van de dubbele trommelremmen vooraan tot de PRE-SAFE-schijfremmen, van de veiligheidskooi met geprogrammeerde kreukelzones tot de gordijnairbags. De innovaties zijn haast niet te tellen en allemaal hebben ze bijgedragen tot het comfort en de veiligheid van de automobilisten, de passagiers en de andere weggebruikers. Op het einde van het bezoek stelt een groot paneel met twee videoschermen die enerzijds het design en het comfort en anderzijds de veiligheid tonen, de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwste S-Klasse nog eens centraal, met meer bepaald de systemen Night View, Attention Assist, SplitView, Speed Limit Assist of nog Cross Wind Stabilisation.

Voor de liefhebbers van schaalmodellen heeft de Mercedes Oldtimer Club alle miniatuurversies van de S-Klasse in een grote vitrine opgesteld. Zo kan de bezoeker de verschillende modellen, van de oudste tot de recentste, vergelijken en naar waarde schatten. In de vitrine krijgen ook enkele originele onderdelen een plaatsje.

Een andere trekpleister is de kolom ‘foto’s’ waaraan een veertigtal oude en recentere foto’s van eigenaars met hun S-Klasse opgehangen zijn. In de sneeuw of onder de zon, in de stad of op het platteland, telkens weer speelt de S-Klasse een hoofdrol.

De tentoonstelling ‘Passion for Innovation’ loopt tot eind april 2010 en geeft u de kans om de talloze technologische innovaties van de S-Klasse te ontdekken, die heel vaak ook in de andere modellen van Mercedes-Benz ingebouwd worden. De tentoongestelde auto’s zijn prachtexemplaren en de uitleg en het videomateriaal, telkens in drie talen, getuigen van een hoge kwaliteit: redenen genoeg voor een bezoekje aan The Mercedes House.

 

Praktische informatie:

Plaats: The Mercedes House Brussels, Bodenbroeckstraat 22-24, 1000 Brussel

Data: van 16 oktober tot eind april 2010

Openingsuren: van maandag tot donderdag en zaterdag van 10 tot 20 uur, vrijdag van 10 tot 22 uur, zondag van 10 tot 16 uur

Info:  02/400. 42.50

Volledig persbericht hieronder.