04
mei
2004
|
02:00
Europe/Brussels

Toestemming voor productie van Mercedes-Benz berlines in China

In het kader van het bezoek van de Chinese Eerste Minister , Wen Jiabao, aan Duitsland, werd het voorstel voor een gezamelijk project van DaimlerChrysler AG en Beijing Automotive Industry Holding Company Ltd (BAIC) definitief goedgekeurd. Het betreft hier de productie van Mercedes-Benz C- en E-Klasse Berlines in China. De wagens zullen worden geassembleerd in de nieuwe fabriek in Peking, die een jaarlijkse productiecapaciteit heeft van bijna 25.000 eenheden.

Jürgen Schrempp : “De bouw van een productiesite voor Mercedes-Benz Personenwagens in China is een belangrijke stap in onze Aziatische strategie en vervolledigt onze activiteiten op de Chinese markt. Twintig jaar geleden, waren wij pioniers in China door het oprichten van Bejing Jeep, de eerste joint venture tussen Westerse en Chinese partners..”
In september 2003, ontmoette Jürgen Schrempp reeds de Chinese Eerste Minister in Peking voor het tekenen van een kaderovereenkomst betreffende een investering van 1 miljard Euro. Dit project voorziet in een uitbreiding van de commerciële activiteiten van Chrysler, de productie van Mercedes-Benz personenwagens en herstructureringen en aanpassingen binnen Beijing Jeep.
De kaderovereenkomst betreffende de divisie van de industriële voertuigen omvat de samenwerking tussen DaimlerChrysler en de firma Beiqi Foton Motor Corporation Ltd waar middelmatige en zware vrachtwagens, motoren en componenten worden gebouwd.
Vorig jaar reeds keurde Peking de oprichting goed van een productievestiging voor de Mercedes-Benz Sprinter, Vito en Viano in Fuzhou City, een samenwerking tussen DaimlerChrysler, Fujian Motor Industry Group en China Motor Corporation (Taiwan). Deze investering is goed voor een totaal van 200 miljoen Euro. Vanaf 2006 zullen jaarlijks zo’n 40.000 lichte bedrijfsvoertuigen er van de band rollen.
De commerciële relaties tussen DaimlerChrysler en China dateren reeds van een hele tijd geleden. Het merk is sinds meer dan 60 jaar aanwezig in China. Aan de Bejing Jeep Corporation (BJC), die in 1983 werd opgericht, werd als eerste buitenlandse constructeur een productielicentie toegekend. In 2003, leverde de onderneming meer dan 33.000 voertuigen, waaronder 12.000 Mercedes-Benz personenwagens, in China en Hong Kong. Tot op heden vonden reeds meer dan 135.000 auto’s een koper in China.