17
mei
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Tom Hanks op de vlucht in Parijs in een smart fortwo:“The Da Vinci Code” gaat in Cannes in wereldpremière

De film zal woensdag 17 mei 2006 in Cannes voor het eerst op het witte doek en vanaf donderdag wereldwijd te zien zijn. In die film speelt de smart fortwo een spectaculaire rol. Met de pittige tweezitter banen Audrey Tautou en Tom Hanks zich een weg door het centrum van Parijs. Het is meteen ook de tweede verschijning van de fortwo op het witte doek dit jaar.

De auto was immers al te bewonderen in de remake van de klassieker “Pink Panther”, met Inspecteur Clouseau achter het stuur.

In “The Da Vinci Code” wordt de hoofdcurator van het Parijse Louvre om het leven gebracht. Net voor hij sterft, brengt hij mysterieuze codes aan op werken van Leonardo da Vinci.
Symbologist Robert Langdon, vertolkt door Tom Hanks, wordt meteen met de vinger gewezen. Maar de politie is niet de enige die hem op de hielen zit. Hij wordt ook nog gezocht door een obscure sekte die koste wat het kost wil vermijden dat hij zijn onderzoek voortzet. Dat de smart een behendige stadswagen is, bewijst hij in een bloedstollende achtervolgingsscène. De smart scheurt achteruit langs een voetpad en bereikt maar net de weg tussen twee vrachtwagens die uit tegenovergestelde richting komen gereden. Ook in de bestseller waarop de film is gebaseerd, vluchten de helden in een smart fortwo. “Regisseur Ron Howard en de producers waren het van bij het begin eens: de smart mocht niet ontbreken in de film”, vertelt Oliver Hoffmann, Marketing Communications Manager bij smart. “Na zijn verschijning in de ‘The Pink Panther’ staat de smart nu voor de tweede keer op een paar weken tijd in de schijnwerpers, en nog wel in belangrijke scènes van een internationale kaskraker.”

Genie ontmoet smart-technologie

Product placement is een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie van smarts marketingmix. “Om onze doelgroep directer te kunnen aanspreken, concentreren we ons meer dan ooit op promotie, product placement en sponsorship”, zegt Anders Sundt Jensen, lid van het smart-management. De filmrelease zal gepaard gaan met een grote en veelzijdige reclamecampagne (op internationaal niveau). De slagzin van die campagne, “Het mysterie onthuld”, is een verwijzing naar de mysterieuze gebeurtenissen in de film. De campagne legt een verband tussen de smart en Leonardo’s geniale uitvindingen. “De smart fortwo is zijn tijd ver vooruit, net als da Vinci”, verklaart Hoffmann. “Het concept heeft nieuwe normen gevestigd. Met zijn ongeëvenaarde behendigheid is hij de stadswagen bij uitstek.”

Sterke aanwezigheid op internet en op lokaal niveau

Speciaal voor de surfende leden van de “smart-doelgroep” ontwikkelde het bedrijf een microsite. Wie naar www.smart.com/davinci gaat, treedt een virtueel da Vinci-atelier binnen. Je vindt er schetsen van de fortwo, getekend in de stijl van da Vinci. Blikvangers zijn onder meer 360°-beelden van de tridion-veiligheidskooi van de smart fortwo. Een onlinespel is dan weer het stokpaardje van de website. Deelnemers krijgen verschillende weken de tijd om drie verschillende raadsels op te lossen. Daarvoor moeten ze de codes voor de zogeheten Cryptex – gebaseerd op een uitvinding van Leonardo - ontcijferen. Wie één correct antwoord vindt, mag een gooi doen naar het laatste raadsel en maakt meteen ook kans op een van de hoofdprijzen: drie homecinema’s.

Met “The Da Vinci Code” maakt smart gebruik van dezelfde succesformule als in “Pink Panther” om het imago van de fortwo als een aantrekkelijke, onconventionele stadswagen kracht bij te zetten.