11
oktober
2013
|
02:00
Europe/Brussels

‘Top Safety Pick+’-onderscheiding in strengere Amerikaanse crashtest

De Mercedes-Benz M-Klasse heeft de nu nog strengere crashtests van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) met glans doorstaan en sleepte bovendien de ‘Top Safety Pick+’-onderscheiding in de wacht. De prestigieuze SUV veroverde in 2012 reeds vijf sterren in de U.S.NCAP- en EuroNCAP-tests. Dankzij deze derde onderscheiding heeft de M-Klasse nu de hoogste score behaald en verdedigt hij zijn koppositie in drie van ’s werelds belangrijkste en zwaarste veiligheidsbeoordelingen.

Een nieuw element in de rating toegepast door het IIHS, een organisatie ondersteund door verscheidene verzekeringsmaatschappijen, is de zogenaamde ‘small-overlap test’. Als onderdeel daarvan wordt een frontale botsing uitgevoerd aan 64 km/u met een contactverhouding van 25 procent. Die test simuleert een frontale impact waarbij de bestuurder probeert uit te wijken maar er toch niet in slaagt om een tegenligger te ontwijken. Wagens van modeljaar 2014 moeten slagen voor deze test om de ‘Top Safety Pick’-onderscheiding te krijgen. Op een totaal van vijf crashtests uitgevoerd door het IIHS (frontaal 40%, frontaal 25%, lateraal, whiplash en dak) mag enkel voor de test met kleine overlap de score ‘AANVAARDBAAR’ worden behaald. Voor alle andere tests moet de score ‘GOED’ worden behaald om de nieuwe ‘TSP+’-titel te krijgen en daar is de M-Klasse nu dus in geslaagd.

De NCAP-ratings (New Car Assessment Programme) maken gebruik van nog een andere contactverhouding voor frontale impacts: bij U.S.NCAP wordt de wagen voor de frontale impact aan 56 km/u tegen een vaste barrière gekatapulteerd met volledige overlapping. De frontale impact van EuroNCAP wordt dan weer uitgevoerd aan 64 km/u, tegen een vervormbare barrière en met een contactverhouding van 40 procent (gedeeltelijke overlapping).

Voorts omvatten de evaluaties ook diverse zijdelingse crashtests en tests van veiligheidssystemen voor kinderen en voetgangers. Ook met de standaarduitrusting wordt alsmaar meer rekening gehouden.

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Tel.: 0032 (0)2 724.14.74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet:

www.media.daimler.com

en

www.media.mercedes-benz.

be