12
april
2011
|
02:00
Europe/Brussels

Topklasse in alle opzichten: De nieuwe Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125

Dynamisme, comfort en sportiviteit – de nieuwe Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125 belichaamt deze eigenschappen zoals geen andere grote monovolume. Met zijn combinatie van een persoonlijk koetswerkdesign, een zorgvuldig geselecteerde uitrusting en een dynamisch aandrijfsysteem is hij het topmodel in zijn klasse. De Viano Avantgarde Edition 125 is de perfecte synthese van een monovolume, een limousine en een sportauto.


De avantgarde met een extraverte look
De uitstraling van de Viano Avantgarde Edition 125 is niet bestemd voor schuchtere of bezadigde automobilisten, want dit nieuwe topmodel is werkelijk de avantgarde van zijn klasse. Zo rijdt hij op stijlvolle 8J x 19 lichtmetalen velgen met 16 spaken, in een hoogglansafwerking. De algemene indruk wordt versterkt door buitenspiegelbehuizingen in glanzend chroom, zijschorten, chroomdetails op de voorbumper en een chroombies op de benedenrand van de achterklep. De Edition 125 is verkrijgbaar in de metaalkleuren obsidian black of brillant silver.


Zorgvuldig gekozen uitrusting, sportieve sfeer
Een stijlvolle afwerking is ook kenmerkend voor het interieur. De bestuurder en de voorpassagier genieten van de luxe van comfortabele, sportieve zetels met verbeterde zijdelingse steun en de fijnste lederbekleding, versierd met standingvolle biezen. De klant heeft de keuze tussen "Lugano" leder of het nieuwe, exclusieve "Twin DINAMICA" leder. De bestuurdersplaats wordt gekenmerkt door een opvallende witte instrumentenbordverlichting en sportpedalen in geborsteld roestvrij staal met rubber noppen. De sierstrippen zijn gemaakt van zwart en bruin materiaal met wortelnotenhouteffect.

De achterpassagiers zitten op vier afzonderlijke zetels die eveneens uitgevoerd zijn in leder met biezen. Speciale paddings zorgen voor een verbeterde zijdelingse steun. Het inlegwerk in de zijpanelen is eveneens in leder, met sierstrippen in een materiaal met wortelnotenhouteffect. De afzonderlijke, op een rail gemonteerde zetels kunnen in trappen van 25 mm worden verschoven. Ze zijn voorzien van geïntegreerde driepuntsveiligheidsgordels, in de hoogte verstelbare hoofdsteunen en verstelbare armsteunen.


Dynamische V6-motoren, speciaal afgestelde sportophanging
The Viano Avantgarde Edition 125 wordt aangedreven door Mercedes-Benz V6-motoren die perfect in het verlengde liggen van zijn sportieve uiterlijk. Zij kennen hun gelijke niet in deze wagenklasse. De V6 CDI 3.0 is zowel krachtig als milieuvriendelijk, met een maximumvermogen van 165 kW (224 pk) en een opmerkelijk maximumkoppel van 440 Nm. BlueEfficiency technologie verlaagt het verbruik en de CO2-uitstoot tot een verrassend laag peil. Het NEDC-brandstofverbruik bedraagt slechts 8,5-8,6 l/100 km – een meer dan behoorlijk cijfer gelet op de prestaties en de afmetingen van de wagen. De 3,5-liter V6-benzinemotor ontwikkelt een maximumvermogen van 190 kW (258 pk) dat borg staat voor krachtige acceleraties en een verfijnde loop.

Beide versies leveren briljante prestaties. De 3.0 CDI V6 accelereert in slechts 9,1 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 201 km/u. Voor de 3.5 V6 bedragen die waarden respectievelijk 10,4 seconden en 217 km/u.

Een automatische transmissie brengt het vermogen over naar de achterwielen. De op zich al uiterst betrouwbare en comfortabele ophanging van de Viano kreeg voor de Avantgarde Edition 125 een bijzonder sportieve afstelling, en voldoet aan de hoogste verwachtingen op het vlak van rijdynamiek.

De Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125 is vanaf de lente verkrijgbaar in twee koetswerklengten - "Compact" en "Lang".