26
september
2003
|
02:00
Europe/Brussels

TOPSAFE : nieuw kinderzitje met Mercedes veiligheidsnormen

Mercedes-Benz lanceert haar nieuwe kinderzitje dat beantwoordt aan de strenge veiligheidsnormen die het merk met de ster ook oplegt aan haar voertuigen. Het TOPSAFE kinderzitje werd speciaal aangepast aan de zetels, het gordelsysteem en de ISOFIX-uitrusting in de Mercedes-voertuigen. Bovendien is het kinderzitje geschikt voor pasgeboren baby’s én voor kinderen tot een leeftijd van vier jaar. Ouders hoeven zich dus na 18 maanden geen nieuw zitje aan te schaffen.
Mercedes-Benz speelde zelf een grote rol in de ontwikkeling van het kinderzitje, dat werd geregistreerd in overeenstemming met de Europese standaarden voor kinderen tot vier jaar of 18kg. Het is geschikt voor twee verschillende posities :
  • Voor kinderen tot 18 maand wordt het zitje in tegenrichting geplaatst om de risicovolle zones rond keel en nek te beschermen waarvan de spieren op die leeftijd nog niet ten volle zijn ontwikkeld. Dit betekent dat, in het geval van een frontale aanrijding, het bovenlichaam en het hoofdje van het kind worden opgevangen door de rugleuning van het TOPSAFE kinderzitje. Voor baby’s tot ongeveer vijf maanden of 6kg wordt er tevens een speciaal baby-kussentje geleverd.

  • Het zitje kan eveneens worden gemonteerd in de rijrichting voor kinderen van meer dan ongeveer 18 maand. De uitrusting bevat ook een speeltafeltje dat voorzien is van kussens om het kindje te beschermen.

Voor het nieuwe Mercedes TOPSAFE kinderzitje zijn twee verschillende standen mogelijk om een optimaal comfort te bieden. De verticale positie is geschikt voor korte verplaatsingen. Door middel van een handvat kan de stoel op een eenvoudige manier in een vlakkere positie worden ingesteld voor langere trajecten. Bovendien is de TOPSAFE kinderzit uitgerust met een transponder voor automatische kinderzitherkenning met het oog op het uitschakelen van de airbag.