25
augustus
2011
|
02:00
Europe/Brussels

Topscores in alle disciplines

Affalterbach – De Mercedes-Benz SLK 55 AMG is de krachtigste SLK ooit gebouwd. Zijn nieuw ontwikkelde 5,5-liter V8 AMG-motor met uitschakelbare cilinders combineert de ultieme prestaties met het laagst mogelijke brandstofverbruik. Met zijn maximumvermogen van 310 kW (422 pk) en zijn maximumkoppel van 540 Nm, geeft de SLK 55 AMG al zijn directe concurrenten het nakijken. Zijn verbruik van 8,4 liter per honderd kilometer (gemengde NEDC-cyclus) en zijn CO2-uitstoot van 195 gram per kilometer liggen ongeveer dertig procent lager dan bij zijn voorganger. Voor het uitzonderlijk dynamische rijgedrag zorgt de sportophanging van AMG met ‘Direct Steer’-systeem, de remmen met ‘Torque Vectoring’, het driefasige ESP®-systeem en het ultraperformante AMG-remsysteem. Een bijzonder aantrekkelijke toevoeging aan het gamma is de SLK 55 AMG ‘Edition 1’.

Het nieuwe AMG-topmodel, dat deel zal uitmaken van de derde SLK-generatie die in maart werd gelanceerd, steekt zijn uniek karakter niet onder stoelen of banken: opvallende lichtmetalen AMG-velgen, specifieke AMG-sierelementen met AMG-spoiler en twee verchroomde dubbele uitlaten achteraan vullen de klassieke roadsterproporties aan en geven het geheel een uitgesproken atletische toets. Het expressieve design van de SLK 55 AMG is even opvallend als onmiskenbaar.

De SLK 55 AMG is de perfecte belichaming van AMG’s nieuwe merkslogan ‘Driving Performance’. In het segment van de ultrakrachtige compacte roadsters kan geen enkel model zijn combinatie van tastbare dynamiek, superieure sportiviteit, unieke toptechnologie en lage verbruikscijfers evenaren. De SLK 55 AMG snelt in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/u.

Kerngegevens in een oogopslag: *

SLK 55 AMG

Cilinderinhoud

5461 cm³

Boring x slag

98,0 x 90,5 mm

Compressieverhouding

12,6 : 1

Max. vermogen

310 kW (422 pk) bij 6.850 t/min

Max. koppel

540 Nm bij 4.500 t/min

Motorgewicht (droog)

187 kg

Verbruik gemengde NEDC-cyclus

8,4 l/100 km

CO2-uitstoot

195 g/km

Acceleratie 0 - 100 km/u

4,6 s

Topsnelheid

250 km/u**


* voorlopige cijfers; ** elektronisch begrensd

’s Werelds zuinigste V8-motor combineert de laagste verbruikscijfers met een superieure vermogensontplooiing en de typische klank die alleen een grote achtcilindermotor kan produceren.

Conform de ‘AMG Performance 2015’-strategie komt Mercedes-AMG met deze nieuwe V8-motor zijn belofte na om het brandstofverbruik en de emissies van zijn nieuwe modellen de komende jaren gevoelig terug te dringen en tegelijk hoge toppen te scheren met de centrale merkslogan ‘Driving Performance’. Tegelijk demonstreert AMG ook zijn maatschappelijk verantwoord kantje met de M152.

U kan het volledige dossier terugvinden in bijlage.