08
maart
2005
|
01:00
Europe/Brussels

Uit de band: Inspector Clouseau uit de 'Pink Panther' jaagt criminelen na in een smart fortwo

In 'Pink Panther', de nieuwe film van Metro Goldwyn Mayer, zal Inspector Jacques Clouseau (gespeeld door Steve Martin) criminelen najagen in een smart fortwo.


Samen met zijn partner Ponton (Jean Reno) moet hij de moord op een wereldberoemde rugbytrainer oplossen. Maar het verhaal gaat niet alleen over moord. Op hetzelfde ogenblik is een ring verdwenen met een diamant van onschatbare waarde – die over heel de wereld bekend is als de 'Pink Panther'.

Naast Steve Martin en Jean Reno maken ook Beyoncé Knowles (die zichzelf speelt: een popster) en Kevin Kline (de baas van Inspector Clouseau en Ponton) deel uit van de bezetting van de 'Pink Panther'. Deze nieuwe film zal voor het einde van het jaar in de zalen te zien zijn.

De 'Pink Panther' bereikte een cultstatus in vroegere films met Peter Sellers in de hoofdrol. Maar in tegenstelling tot vroeger rijdt Inspector Clouseau nu ook met de juiste auto voor de rol: de smart fortwo heeft al lang een cultstatus bereikt in steden zoals Rome, Parijs, Londen en Berlijn. Met een smart rijden is meer dan van punt A naar punt B geraken. Voor de eigenaars van een smart is hun auto ook een uitdrukking van hun persoonlijkheid en hun levensstijl.

Anders Sundt Jensen, vicevoorzitter Marketing & Verkoop bij smart zegt: 'Inspector Clouseau heeft niet voor niets een smart fortwo gekozen als politieauto. Allebei hebben ze een sterk karakter en springen ze uit de band. En last but not least: Steve Martin kansnel de stad doorkruisen in een smart fortwo.'