31
augustus
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Vanaf 1 september 2006 geldt er een nieuwe reglementering voor het vervoer van kinderen in de wagen: Mercedes-Benz stelt kinderzitjes voor die tot de veiligste op de markt behoren en die bovendien per

De veiligheidsgordel biedt slechts een beperkte bescherming aan kinderen van 1,35 m of kleiner. Precies daarom heeft men kinderzitjes ontworpen. Dergelijke zitjes werden al sterk aanbevolen, maar waren tot nu toe niet verplicht.

Om kinderen in de wagen beter te beschermen, heeft men de wetgeving gewijzigd en is het kinderzitje vanaf 1 september 2006 verplicht voor kinderen van 1,35 m of kleiner. Dat zitje moet bovendien aangepast zijn aan de grootte, het gewicht en de leeftijd van het kind.

Mercedes-Benz heeft altijd al een voortrekkersrol vervuld op het vlak van verkeersveiligheid. We leveren grote inspanningen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling om te komen tot steeds krachtigere veiligheidssystemen. Op basis van onze vele jaren ervaring en onze knowhow zijn we erin geslaagd veiligheidsuitrustingen te ontwerpen die we gerust als revolutionair mogen omschrijven.

Om de ouders erbij te helpen de nieuwe wetgeving correct toe te passen en de kinderen in hun auto zo veilig mogelijk te vervoeren, stelt Mercedes-Benz kinderzitjes voor die tot de veiligste op de markt behoren. Bovendien zijn ze perfect afgestemd op alle modellen van Mercedes-Benz.

Voor de productie van kinderzitjes is Mercedes-Benz met de bekende firma Britax-Römer in zee gegaan, omdat die bijzonder hoge veiligheidsnormen hanteert.
De zitjes worden uitgebreid getest door de fabrikant. Daarnaast onderwerpt Mercedes-Benz ze in zijn onderzoekscentrum aan eigen tests en aanrijdingtests op alle modellen, waarbij nog striktere normen worden gehanteerd.

De wagens en kinderzitjes van Mercedes-Benz zijn in optie leverbaar met het AKSE-herkenningssysteem dat nagaat of er een kinderzitje is geplaatst op de passagierszetel vooraan. Indien dit het geval is, wordt deze airbag automatisch buiten werking gesteld. Uiteraard komt dit de veiligheid van het kind ten goede. Dit systeem geniet dan ook de voorkeur boven een manuele uitschakeling, niet mogelijk op Mercedes-Benz modellen, omdat de bestuurder de uitschakeling van de airbag dan nooit kan vergeten.

Alle Mercedes-Benz kinderzitjes worden geleverd met een exclusieve, door Mercedes-Benz ontworpen beschermhoes. Deze afneembare hoes is gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze werd getest en is aangepast voor gebruik met kinderen. Bovendien kan ze in de wasmachine gewassen worden.

Het Mercedes-Benz kinderzitjesgamma bestaat uit drie verschillende modellen:

Baby’s en kinderen tot 13 kg

BABY-SAFE Plus

Babyzitjes worden altijd tegen de richting in geïnstalleerd. Ze kunnen gebruikt worden tot het kind ongeveer 1 jaar wordt.
o Bijzonder diepe schelp voor een optimale zijdelingse bescherming
o Speciale comfortabele bekleding o Verstelbare zitverkleiner
€ 329,00 met AKSE

Kinderen van 9 tot 18 kg

DUO Plus ISOFIX

Deze kinderzitjes worden in de rijrichting geplaatst. Ze kunnen gebruikt worden tot het kind ongeveer 4 jaar oud is.
o ISOFIX-bevestiging standaard
o In lengte verstelbare gordel, met krachtbegrenzer o Verstelbare kantelinstelling voor het comfort van het kind onderweg
€ 429,00 zonder AKSE
€ 459,00 met AKSE

Kinderen van 15 tot 36 kg

KID
Deze kinderzitjes zijn bruikbaar van zodra het kind 1,10 m groot is. Het zitje en het kind worden vastgeklikt met de driepuntsgordel van de wagen.
o In hoogte verstelbare rugleuning die meegroeit met uw kind
o Geoptimaliseerde zijdelingse ondersteuning van hoofd en lichaam o In de zitting en de rugleuning ingebouwde gordelgeleiders
€ 209,00 zonder AKSE
€ 259,00 met AKSE