24
maart
2004
|
01:00
Europe/Brussels

Veiligheid eerst: Mercedes-Benz Viano

- Nu ook beschikbaar met windowbags
- Voorbeeldige veiligheidsuitrusting met standaard ESP
- Het remsysteem van de Viano is de referentie in zijn Klasse

Vanaf april is de Mercedes-Benz Viano beschikbaar met optionele windowbags voor de bestuurder en de voorpassagier. Bij een zijdelingse aanrijding ontvouwen die airbags zich als een kussen tussen de zijruit en de inzittenden voorin en bieden ze een bescherming tegen hoofdwonden.

Windowbags zijn daarom de ideale aanvulling op de optionele zijdelingse airbags in de twee voorstoelen (standaard alleen in de Viano AMBIENTE). De zijdelingse airbags, die in de zijkanten van de leuningen van de voorstoelen ondergebracht zijn, beschermen het bovenlichaam bij een zijdelingse aanrijding. Alle versies van de Viano zijn uiteraard standaard met frontale airbags uitgerust.

De exemplarische veiligheidsuitrusting voor de veelzijdige Mercedes-Benz Viano omvat ook Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes op de afzonderlijke stoelen achterin, terwijl in de passagiersstoel voorin ook de automatische kinderzitdetectie geïntegreerd is. Die voorzieningen onderstrepen nog eens de gezinsvriendelijkheid van de Viano.

Daarnaast is de Mercedes-Benz Viano ook uitgerust met een van de beste ophang- en remsystemen in zijn klasse, met inbegrip van grote schijfremmen rondom (intern geventileerd vooraan), ABS-remmen, de remhulp Brake Assist (BAS), de elektronische remkrachtverdeling (EBV) en de tractieregeling ASR. Uit tests die autotijdschriften uitgevoerd hebben, blijkt dat het remsysteem van de Viano een nieuwe norm in zijn categorie stelt en op alle punten de remprestaties van een personenauto evenaart.

Andere kenmerken die het vermelden waard zijn, zijn het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) dat standaard op alle modellen ingebouwd wordt en dat de Viano een unieke positie in zijn categorie bezorgt.