28
maart
2013
|
01:00
Europe/Brussels

Verhuurbedrijf Dockx Rental zet Vito E-CELL in voor verhuur op korte termijn

Dockx Rental heeft eind vorig jaar besloten om een Mercedes-Benz Vito E-CELL gesloten bestelwagen in haar wagenpark op te nemen. Het voertuig wordt ingezet voor de verhuur op korte termijn en daarmee onderstreept Dockx Group haar innovatieve kracht in haar zoektocht naar duurzame mobiliteitsoplossingen. Het mag duidelijk zijn waarom Mercedes-Benz en Dockx Rental elkaar hebben gevonden: als toonaangevende marktspelers laten ze niet na hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.

De Vito E-CELL, die Dockx Rental sinds enkele weken op de korte termijn verhuurmarkt inzet, wordt specifiek op beperkte afstandstrajecten ingezet. Met het oog daarop ontwikkelde Dockx Rental zelfs een specifiek “een 1-uur-huur” commercieel aanbod.

“Daarmee kan deze gesloten bestelwagen bij onze Dockx Service Shop in Wilrijk per uur worden gehuurd”, vertelt Tom Nuyts. “Het uurtarief bedraagt 19 euro en dit is een all-in bedrag, inclusief gereden kilometers en energieverbruik.”

Met dit aanbod speelt Dockx Rental in op de steeds grotere vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen over korte afstanden, vooral in steden dus.

“In het kader van de stadsdistributie stellen we vast dat er een steeds grotere vraag komt naar CO2-uitstoot gunstige voertuigen. Met de Vito E-æCELL, die lokaal emissievrij is, kunnen we daar perfect op inspelen. Vooral van overheidswege is er een groeiende interesse, maar ook in andere domeinen is de nieuwsgierigheid gegroeid. We krijgen veel vragen en velen willen een elektrisch voertuig testen, ook al blijven er – terecht - kritische vragen over de beschikbaarheid van oplaadpunten in de markt.”

In ieder geval onderstreept Dockx Rental met dit initiatief haar voortrekkersrol inzake duurzame mobiliteit. In dat kader engageerde ze zich ook voor de “Gold Fleet” Award van het Cleaner Car Contracts programma van de Bond Beter Leefmilieu. Trouwens, Dockx Group stelt zich op als een marktspeler met een maatschappelijke verantwoordelijkheid, die ook tot uiting komt in haar 100% CO2-neutrale magazijn in Wilrijk. Een resultaat dat wordt gerealiseerd dankzij warmtepomp-technologie gecombineerd met zonnepanelen op het dak.

 

Mercedes-Benz Vito E-CELL

De Vito E-CELL – beschikbaar als gesloten bestelwagen en als Crewbus – heeft een rijbereik van ongeveer 130 kilometer en leent hij zich perfect voor activiteiten in milieugevoelige zones zoals voetgangerszones en binnensteden. Zijn rijbereik is optimaal voor korte afstanden met talrijke stops. De Vito E-CELL wordt sinds 2010 af fabriek gebouwd en is de eerste in serie gebouwde elektrisch aangedreven bestelwagen van om het even welke constructeur.

 Krachtige motor, duurzame batterijen
De elektromotor met permanente magneet (vermogen van 60 kW, koppel van 280 Nm), de vermogenselektronica, de omvormer en de lader met een vermogen van 6,6 kW zijn ondergebracht onder de motorkap.Het vermogen wordt via de voorwielen op de weg gezet.

 De krachtige en duurzame lithium-ion batterijen zitten onder de laadvloer.De nominale spanning bedraagt 360 V, de capaciteit 36 kWh.Om een rijbereik van 130 km te leveren (nieuwe Europese rijcyclus, NEDC) werd de topsnelheid begrensd tot 89 km/u.Daarmee kan de Vito E-CELL probleemloos mee met het verkeer op stadswegen en occasionele interstadswegen.Hij sprint in 6,5 seconden van 0 naar 50 km/u en in 11 seconden van 0 naar 80 km/u.

 De batterijen van de Vito E-CELL worden opgeladen aan stopcontacten van 380/400 volt en hebben een maximale laadtijd van vijf uur.Indien nodig, is het ook mogelijk om ze aan een 230V-stopcontact op te laden.Voorts wordt de batterij tijdens het rijden opgeladen door de regeneratieve remmen.


Veiligheid zonder compromissen
De Vito E-CELL neemt geen compromissen op het gebied van veiligheidsuitrusting:ESP en airbags zijn standaard voor de bestuurder en voorpassagier en er is een geïntegreerde veiligheidsgordel voor elke zetel in het passagierscompartiment.

De batterijen worden beschermd door een crashplaat.En wanneer er een airbag afgaat, wordt het hoogspanningssysteem automatisch uitgeschakeld.De Vito E-CELL heeft zijn hoog veiligheidsniveau op overtuigende wijze gedemonstreerd in crashtests.


Te koop in meer dan vijftien landen
De Vito E-CELL is intussen verkrijgbaar in meer dan vijftien Europese landen, waaronder België.De Vito E-Cell is – zowel voor de bestelwagenversie als voor de crewbus - verkrijgbaar met een leasingcontract met een looptijd van vier jaar of 80.000 kilometer.Het huurmodel omvat ook een servicepakket met diensten zoals onderhoud, herstellingen en de vervanging van slijtageonderdelen.

 

650.000 km positieve ervaring
De conclusie na een jaar serieproductie van de Vito E-CELL is dat deze elektrische aandrijving perfect geschikt is voor de binnenstadactiviteiten van de klanten.Intussen rijden al meer dan 230 exemplaren van de Vito E-CELL bestelwagen rond. Samen hebben ze al ruim 650.000 kilometer afgelegd en hebben ze uitstekend gepresteerd.

 

Group Dockx
Dockx Group is een ervaren, innovatieve en betrouwbare dienstverlener in industriële en logistieke mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven. Meer informatie: http://www.dockx-group.be

 

Mercedes-Benz
Meer informatie over Mercedes-Benz en haar producten en diensten zijn via het internet beschikbaar op www.media.mercedes-benz.been op www.mercedes-benz.be.