08
februari
2005
|
01:00
Europe/Brussels

Wereldpremière in Genève: De nieuwe smart forfour BRABUS laat met een topsnelheid van meer dan 220 km/h vele harten sneller slaan

Op het komende salon van Genève (01 – 13 maart 2005) stelt smart in première de smart forfour BRABUS voor, die vanaf 28 februari besteld kan worden en verkrijgbaar zal zijn vanaf mei 2005. Deze nieuwe vierzitter van smart straalt pure kracht en luxe uit, onder het motto “spice up your life”.

130 kW / 177 pk en een leeggewicht van 1.090 kilogram zorgen voor een verhouding gewicht - vermogen van 8,4 kg/kW of iets minder dan 6,2 kg/pk, cijfers die menig sportwagen niet zouden misstaan. Een topsnelheid van 221 km/h, een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,9 seconden en nog meer rijplezier maken van de smart forfour BRABUS een echte wagen voor kenners en enthousiaste bestuurders, zonder de functionaliteit, de vernieuwing en de veiligheid eigen aan alle modellen, overboord te gooien. Met de rijsensaties van een krachtige sportwagen en een luxe die erg ongebruikelijk is in dit segment, laat de smart forfour BRABUS alle harten sneller slaan.

Discrete wijzigingen aan de buitenkant en in het interieur onderstrepen het hoge prestatieniveau van de smart forfour BRABUS. Naast de lichtmetalen wielen van 17 duim en de verlaagde ophanging, omvatten deze een grotere voorspoiler, een dubbele, verchroomde uitlaat, een diffuser achteraan en stijlvolle zijschorten.

De twee stukken honingraat in het radiatorrooster zijn ook specifiek voor de smart forfour BRABUS. De dakspoiler op dit model verlaagt ten slotte de opwaartse druk op de achteras bij topsnelheid met 50 kilogram en zorgt zo voor een nog groter stabiliserend effect.

BRABUS en smart zijn trots op deze nieuwkomer in de familie en de uitmuntende indruk die de vierzitter smart forfour achterlaat. De smart forfour BRABUS heeft dezelfde vlotte, jonge stijl als alle smart forfour-modellen en dezelfde praktische troeven zoals een verschuifbare achterbank, maar voegt daar nog een flinke portie luxe, kracht en vooral rijplezier aan toe die toch wel uitzonderlijk zijn in zijn klasse.