04
maart
2007
|
01:00
Europe/Brussels

Wereldpremière in Genève voor smartDe smart fortwo BRABUS en BRABUS Xclusive: indrukwekkende prestaties en lage emissiecijfers.

De smart fortwo BRABUS en BRABUS Xclusive: indrukwekkende prestaties en lage emissiecijfers.

 

 

Op het Autosalon van Genève (06 – 18 maart 2007) krijgt het publiek voor het eerst de twee BRABUS-versies van de nieuwe smart fortwo te zien.

De smart fortwo BRABUS en smart fortwo BRABUS Xclusive hebben een vermogen van 72 kW/98 pk, een toename met 30 % in vergelijking met de BRABUS-versie van het vorige model. Tegelijk maken het lage verbruik en de lage CO2-emissies duidelijk dat dit niet ten koste van het milieu of van de portefeuille van de klant hoeft te gaan.

Bovendien onderscheiden de twee BRABUS-versies zich door een uitzonderlijke lage verhouding gewicht/vermogen: met 7,8 kg/pk is die verhouding 24 % lager dan die van de vorige BRABUS-versie.

smart fortwo BRABUS: meer vermogen en sportophanging

Bij de smart fortwo BRABUS gaat de prioriteit in de eerste plaats naar de sportieve eigenschappen. Zijn driecilinder benzinemotor van één liter ontwikkelt een vermogen van 72 kW (98 pk) en geeft een maximumkoppel van 140 Nm vrij. Dankzij die krachtbron beschikt deze 770 kg lichte tweezitter over een opmerkelijke snedigheid: voor de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u heeft hij minder dan 10 seconden nodig, terwijl hij een (elektronisch beperkte) topsnelheid van 155 km/u haalt.

Het uiterlijk van de smart fortwo BRABUS wordt eerst en vooral gekenmerkt door de lichtmetalen 'Monoblock VI' velgen, de bredere wielkasten achteraan, de sportuitlaat en de mistlampen. Bovendien heeft de ophanging van de auto een stuggere afstelling gekregen en werd ze 15 mm verlaagd.

Het interieur van de smart fortwo BRABUS onderscheidt zich van dat van de standaardmodellen van de smart fortwo door een reeks stijlelementen van BRABUS, zoals de knop van de versnellingspook, de hendel van de handrem en de pedalen. Ook de snelheidsmeter, de toerenteller en de klok dragen de handtekening van BRABUS.

Het aanbod carrosseriekleuren voor de smart fortwo BRABUS is hetzelfde als dat voor de andere smart fortwo modellen.

smart fortwo BRABUS Xclusive: luxueuze uitrusting

Sportieve eigenschappen in combinatie met een in deze categorie van auto’s ongewoon niveau van luxe – dat is de smart fortwo BRABUS Xclusive. Op het vlak van rijeigenschappen en prestaties verschilt hij in niets van het BRABUS-model, maar hij beschikt wel over een bijkomende uitrusting die haast niets te wensen overlaat.

Hoewel dit model ook van lichtmetalen en brede 'Monoblock VI' sportvelgen, brede wielkasten achteraan, een sportuitlaat en een achterschort voorzien is, is het toch onmiddellijk als een BRABUS Xclusive te herkennen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de voorspoiler en zijschorten van BRABUS en aan de koplampen met getint dekglas.

Het interieur van de smart fortwo BRABUS Xclusive krijgt daarnaast nog verwarmde lederen stoelen mee waarin het logo van BRABUS geperst is. Een aangepast lederen sportstuur met drie spaken en schakelknoppen maakt op zijn beurt deel uit van de standaarduitrusting, net als de Brabus vloermatten in velours. Het instrumentenbord en de deurbekleding zien eruit als leder. Zijdelingse hoofd- en borstairbags die anders als optie beschikbaar zijn, worden in dit model standaard ingebouwd. Die speciale airbags beschermen het hoofd en de borstkas.

Het kleurengamma voor de smart fortwo BRABUS Xclusive onderstreept nog eens extra het exclusieve karakter van dit model. Het is uitsluitend beschikbaar in de combinaties zilver/zilver of zwart/zwart (tridion veiligheidkooi/carrosseriepanelen).

De twee BRABUS-versies komen in de herfst 2007 op de markt. De prijzen ervan worden in het midden van het jaar bekend gemaakt.