05
september
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Wereldpremière op de IAA in Frankfurt: smart fourjoy

Ook auto’s met meer dan twee plaatsen kunnen perfect aansluiten bij de merkervaring van smart: dat bewijst de smart fourjoy. Deze stijlstudie heeft alle typische eigenschappen van een smart en belichaamt als geen ander het pure, zorgeloze genieten van het stadsleven. De compacte vierzitter blikt vooruit op een nieuwe smart-generatie en viert zijn wereldpremière op het Internationale Autosalon van Frankfurt (12-22 september 2013).

Geen deuren, geen achterruit en een open dak: de smart fourjoy gooit onnodige ballast overboord. Tegelijk gunt hij omstanders een ongehinderd zicht op het futuristische interieur met de opvallende achterbank in de stijl van een loungezetel. Zo biedt de smart fourjoy een overvloed aan ruimte voor vier personen.

Met zijn compacte afmetingen (lengte / breedte / hoogte: 3.494/1.978/1.494 millimeter ) en een draaicirkel van 9,1 meter biedt de smart fourjoy de typische levendigheid van het merk en kan hij in alle steden van de wereld zijn troeven uitspelen. En dankzij de hypergeavanceerde elektrische aandrijving met een 55 kW sterke elektromotor met magneet, toont de emissieloze smart fourjoy zich ook erg performant, zonder vertragingen door het schakelen.

Bovendien erfde de vierzitter veel van de genen van de oorspronkelijke smart. “De smart fourjoy is het perfecte uithangbord voor de designfilosofie van smart, die vandaag een nieuw tijdperk binnen treedt. Voor het eest tonen we het toekomstige sportieve vierzitskarakter van de nieuwe smart-familie,” aldus Gorden Wagener, Hoofd Design bij Daimler AG. “De typische smartsilhouet, de scherpe lijnen en stijl en de verdere ontwikkeling van het smart-gezicht maken deze stijlstudie nu al tot een modern designicoon.”

Tal van designelementen verwijzen naar de allereerste smart-modellen, denk maar aan de bijzondere korte overhangen, de wielen op de vier uiterste hoeken, de in de robuuste tridion-kooi geïntegreerde achterlichten en het sferische instrumentenbord.


Meer informatie kan u in bijlage terugvinden.