10
augustus
2001
|
02:00
Europe/Brussels

Wereldpremière van de nieuwe SL 55 AMG op IAA 2001

  • SL-uitrusting: Betere prijs-kwaliteitverhouding als bij voorganger

  • SL 55 AMG: Nieuwe krachtige sportwagen met 350 kW/476 pk

  • SL-transmissie:V8-compressor met AMG-techniek uit de motorsport

Mercedes-Benz breidt het modellenprogramma van de nieuwe SL-Klasse, die enkele dagen geleden in Hamburg tijdens een avantpremière werd onthuld, uit met een raszuivere sportwagen uit de Mercedes-AMG-stal.

De krachtige Roadster SL 55 AMG wordt door het Stuttgartse automerk pas op het internationale autosalon van 13 tot 23 september 2001 in Frankfurt voorgesteld (persdagen 11 & 12).

De SL 500 die in België op 6 oktober 2001 bij de officiële verdelers van het Stuttgartse automerk wordt voorgesteld, kost 100.723,50 euro (incl. BTW) en de krachtige Roadster SL 55 AMG 132.678 euro (incl. BTW).

Met een koppel van 700 Newtonmeter in 4,7 seconden van nul naar 100 km/u

Uitgerust met een nieuwe V8-compressormotor is de SL 55 AMG op het moment de krachtigste personenwagen in het Mercedes-gamma: met een cilinderinhoud van 5,5 liter ontwikkelt de transmissie een indrukwekkende 350 kW/476 pk en levert al vanaf 2650/min een maximaal koppel van 700 Newtonmeter dat tot 4500/min beschikbaar blijft. Dat garandeert een spontane vermogensontwikkeling vanuit een laag toerental en een perfecte elasticiteit bij het optrekken in elke versnelling. De sprint van nul naar 100 km/u legt de SL 55 AMG af in slechts 4,7 seconden; de elektronisch begrensde maximumsnelheid bedraagt 250 km/u.

Dynamische styling, exclusief interieur en automatische transmissie met stuurschakeling

Aan de buitenkant onderscheidt de AMG-Roadster zich van de SL 500 o.a. door bumpers met een nog dynamischere styling, markant gevormde instaplijsten, donker getinte achterlichten, sportieve 18 inch-multispaakvelgen en vier verchroomde uitlaatpijpen. Van binnen beklemtonen de sportieve integrale stoelen met speciale lederperforatie, de kleurige siernaden in het leder, de decoratieve inlegstukken uit hoogwaardig gezandstraald aluminium en cockpitinstrumenten met heldere cijferdisplays, zilverkleurige schijven en rode wijzers, het buitengewone karakter van deze krachtige Roadster. Bovendien verhoogt een automatische vijftraps-versnellingsbak met een schakeling aan het stuur, vergelijkbaar met die van een racewagen, met een druk op de toets de sportieve rijervaring.

Elektrohydraulische rem SBC en actief chassis standaard

In vergelijking met hun voorgangers bieden de nieuwe SL 500 en de SL 55 AMG een unieke hightech standaarduitrusting met o.a. ultramoderne anti-doorslipregelsystemen zoals de Sensotronic Brake Control (SBC), de actieve chassisregeling Active Body Control (ABC), het innovatieve variodak, de nieuwe Head-Thorax-Sidebags en Xenon-koplampen. Voor een perfect comfort zorgen de tot de standaarduitrusting behorende automatische airco met zon- en stofsensor, de geheugenschakeling voor stoelen, stuur en buitenspiegel, en de rijlicht-assistent (automatische lichtinschakeling). De anti-diefstalinstallatie, het adaptieve gaspedaal en een infrarood-afstandsbediening voor het variodak zijn verdere bijzonderheden in de omvangrijke standaarduitrusting van de nieuwe Mercedes-Roadster.