Brussels,
21
november
2023
|
16:43
Europe/Brussels

‘Best Global Brands 2023’: Mercedes-Benz stijgt naar zevende plaats van meest waardevolle merken ter wereld

Samenvatting

·      In de nieuwste ranglijst van het Amerikaanse merkenadviesbureau Interbrand staat Mercedes-Benz voor de achtste keer op rij in de top tien van belangrijkste merken ter wereld

·      Het merk met de ster stijgt naar de zevende plaats en blijft het meest waardevolle luxe automerk ter wereld

·      De merkwaarde is ten opzichte van 2022 met nog eens 9 procent gestegen tot 61,414 miljard US dollar

Mercedes-Benz heeft zijn leidende positie als het meest waardevolle luxe automerk ter wereld in de ‘Best Global Brands 2023’-ranglijst verder versterkt. Na vijf jaar op rij op nummer acht te hebben gestaan, schittert de ster nu als het zevende belangrijkste merk ter wereld. De verdere stijging van de merkwaarde met 9 procent onderstreept de consistente transformatie van de onderneming tot een iconisch merk dat indruk maakt met zijn uitzonderlijke esthetiek, innovatieve technologieën en geïntegreerde duurzaamheid.

“De verdere stijging van onze merkwaarde is een eersteklas prestatie van het hele team van Mercedes-Benz waar we allemaal erg trots op zijn. Het resultaat is zowel een bevestiging als een stimulans voor ons. We blijven voortbouwen op ons merkerfgoed om de toekomst vorm te geven – met als doel de meest gewilde voertuigen ter wereld te bouwen.”

Bettina Fetzer, Hoofd Communicatie & Marketing Mercedes-Benz AG

Met de strategische herschikking van de onderneming in 2021 werd ook de merkessentie aangescherpt. Het merk staat sindsdien voor ‘Desire for Iconic Luxury’. De onderneming combineert hiermee twee essentiële kenmerken: ten eerste zijn sterke wortels als fabrikant van luxe voertuigen, die talloze stijlbepalende iconen heeft gecreëerd. Ten tweede de pioniersgeest waarmee Mercedes-Benz als innovatieleider de ontwikkeling van voertuigen stimuleert. Meer dan ooit richt Mercedes-Benz zich op de uitstraling van het merk, die een cultuurvormend effect heeft en zorgvuldig wordt doorontwikkeld, terwijl het erfgoed van het merk in ere wordt gehouden. Het doel is om het digitale tijdperk vorm te geven met ’s werelds meest gewilde voertuigen en services.

‘Best Global Brands’ – graadmeter voor meest waardevolle merken wereldwijd sinds 1999

Het Amerikaanse merkenadviesbureau Interbrand onderzoekt en analyseert al sinds 1999 de meest waardevolle merken ter wereld. De top 100 wordt opgenomen in het jaarlijkse ‘Best Global Brands’-onderzoek dat zich richt op drie criteria: ‘Financiële prestaties van de producten of services van het merk’, ‘Rol van het merk in het aankoopbeslissingsproces’ en ‘Kracht van het merk met betrekking tot het veiligstellen van toekomstige inkomsten van het bedrijf’. Interbrand was het eerste bedrijf dat een ISO 10668-gecertificeerde merkwaarderingsmethode ontwikkelde. De internationale norm creëert maatstaven voor de waardering en voldoet aan de eisen voor nauwkeurige monetaire merkclassificatie.