02
oktober
2008
|
02:00
Europe/Brussels

C 250 CDI BlueEFFICIENCY

Een nieuw niveau van efficiëntie en rijplezier zal vanaf de herfst van 2008 worden geboden door de C 250 CDIBlueEFFICIENCY Prime Edition: de eerste Mercedes-Benz die wordt uitgerust met een krachtbron uit de volledig nieuw ontworpen generatie dieselmotoren. Deze nieuwe viercilinder ontwikkelt 150 kW/204 pk en 500 Nm aan koppel uit een cilinderinhoud van 2,2 liter. Dit eerste model kan vanuit stilstand in precies 7,0 seconden optrekken naar 100 km/h en dan doorstomen naar een topsnelheid van 250 km/h. Ondanks deze uitzonderlijke prestatiecijfers verbruikt de Prime Edition gemiddeld slechts 5,2 liter brandstof per 100 km (NEDC), met een CO2-uitstoot van 138 g/km. De motor maakt indruk met zijn gretige reactiesnelheid en zijn zijdezachte werking.

De nieuwe motor haalt deze voorbeeldige cijfers inzake vermogen, verbruik en uitstoot dankzij de implementatie van een heel pakket vernieuwende technologieën. Ze omvatten:

· een maximale inspuitdruk van 200 bar,

· common-railtechnologie van de vierde generatie waarbij de druk in de inspuitbus van 400 bar wordt verhoogd tot 2000 bar en waarbij een nieuwe piëzo-elektrisch injectieconcept met rechtstreekse spruitstukcontrole voor een grotere flexibiliteit zorgt qua injectietiming wat leidt tot een zachtere werking van de motor,

· grotere, variabele oliespruitstukken en een variabele waterpomp,

· drukvoeding in twee stappen.

 

In de C 250 CDIBlueEFFICIENCY Prime Edition wordt de nieuwe dieselmotor gecombineerd met een sportieve manuele zesversnellingsbak met overdrive. Ook deze laatste draagt bij tot de bijzondere efficiëntie van dit model. Bovendien hebben de Mercedes-Benz-ingenieurs nog een bijkomend pakket maatregelen getroffen om hoogst uitzonderlijke verbruikcijfers te kunnen halen. Zo werden onder meer de stroomlijn verbeterd, werden banden met verminderde rolweerstand gemonteerd en een adaptieve stuurbekrachtiging.

De basis van het nieuwe voertuig is de C-Klasse berline in uitrustingsniveau AVANTGARDE waarin de sportieve genen van Mercedes-Benz al bijzonder nadrukkelijk op de voorgrond treden. Alle geavanceerde technische systemen van de C-Klasse zijn dan ook aan boord: het AGILITY CONTROL-pakket bijvoorbeeld met real-time schokdempercontrole, het Intelligent Light System met vijf verschillende verlichtingsfuncties en het anticiperende veiligheidssysteem voor inzittenden PRE-SAFE®.

De C 250 CDIBlueEFFICIENCY Prime Edition is verkrijgbaar in obsidian black, palladium silver of iridium silver. Optioneel is hij ook beschikbaar in diamond white metallic. De Edition is in oplage beperkt tot 5000 exemplaren.