20
juni
2012
|
02:00
Europe/Brussels

Chez les concessionnaires à partir d’octobre 2012

De jongste speciale reeks van de smart fortwo heet ‘edition iceshine’ en paart een frisse, jeugdige look aan chique uitrustingsdetails. Deze bijzondere speciale reeks kan vanaf juni worden besteld in het wit of de exclusieve kleur ‘azure blue’ en de eerste exemplaren worden in oktober 2012 bij de dealers verwacht. De smart fortwo edition iceshine is leverbaar als coupé en cabrio, met een 52 kW sterke mhd-benzinemotor en een 62 kW sterke benzinemotor. De prijzen beginnen bij 14.490 euro.

De smart fortwo edition iceshine is het jongste in een lange reeks aantrekkelijke speciale modellen van smart en bewijst nog maar eens in welke mate deze tweezitter zich laat personaliseren. Hij ziet er heel ongewoon uit. De tridion-veiligheidskooi is uitgevoerd in het wit terwijl de koetswerkpanelen verkrijgbaar zijn in twee aantrekkelijke kleuren: wit of het speciaal voor deze reeks ontwikkelde ‘azure blue’. Al even exclusief zijn de witte lichtmetalen velgen met een nieuw driespaaksdesign en brede banden in maat 175/55 R15 (voor) en 195/50 R15 (achter). Die velgen vormen een harmonieus geheel met de tridion-veiligheidskooi en de buitenspiegelbehuizingen. Voorts is deze reeks te herkennen aan de led-dagrijlichten en het speciale logo op de spiegeldriehoek.

De sportieve en hoogwaardige uitstraling komt ook terug in het interieur:alle modellen van de ‘edition iceshine’ beschikken over zetels met exclusief ledereffect, een witte stofinzet op de rugleuning en witte stiknaden, plus een driespakig lederen sportstuur met schakelhendels en witte stiknaden. De ringen rond de dashboardinstrumenten en bepaalde contrasterende accenten zijn eveneens uitgevoerd in het wit. Het basisaudiosysteem met een RDS-radio, usb- en aux-aansluitingen voor uw mp3-speler of cd-speler, twee geïntegreerde luidsprekers en een bijkomende schuif onder het bedieningsgeheel, is standaard, net als de exclusieve vloermatten.

Deze speciale reeks, waarvan slechts 1.800 exemplaren zullen worden gebouwd, is afgeleid van het uitrustingsniveau ‘passion’. Dat beschikt standaard onder meer over een softouch-schakelprogramma, elektrische ruiten, airconditioning met automatische temperatuurregeling en een panoramisch zonnedak met zonnescherm. De elektrische stuurbekrachtiging, verwarmbare zetels, vergrendelbaar handschoenkastje, het smart soundsysteem met vijf luidsprekers en andere opties zijn eveneens verkrijgbaar.

Bovendien biedt smart het navigatie- en multimediasysteem, het dashboard in zwart ledereffect, het driespakig BRABUS-sportstuur met schakelhendels en de slimme houder voor de iPhone® 3/3GS en 4/4S tegen speciale prijzen aan op de ‘edition iceshine’.