Brussel,
19
december
2019
|
09:23
Europe/Brussels

Consumer Electronics Show 2020: Mercedes-Benz biedt een buitengewoon voorproefje van de toekomst

Samenvatting

Stuttgart/Las Vegas. Ola Källenius, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, zal in zijn keynote speech op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES) van 7 tot 10 januari 2020 een visionaire kijk op de toekomstige interactie tussen mens en machine toelichten. Het hoogtepunt van de beursvertegenwoordiging van het merk wordt de wereldpremière van een baanbrekende concept car, geïnspireerd door een van de meest innovatieve merken uit de entertainmentsector. Deze symbiose zal ook tot uiting komen in de nieuwe standdesign tijdens CES 2020. De keynote speech wordt op maandag 6 januari vanaf 20.30 uur (7 januari, 17.30 uur) via livestream uitgezonden via Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com/ces2020.

De concept car en zijn visionaire technische oplossingen tonen wederom de innovatieve kracht van Mercedes-Benz aan. Het begrip 'duurzame moderne luxe' wordt volledig geherdefinieerd en symboliseert de ambitie van het merk om vandaag, morgen en in de toekomst duurzame mobiliteit te realiseren. De creatieve en trendsettende eigenschappen van de concept car sluiten aan bij de merkfilosofie die de mens centraal stelt en de maatstaf vormt voor de toekomst van de mobiliteit.

 

Spannende presentaties en een nieuw standdesign op de CES 2020 in Las Vegas

De Mercedes-Benz beursstand nodigt bezoekers uit om kennis te maken met toekomstgerichte mobiliteit. De bezoekers kunnen de highlights van het product- en technologiemerk EQ – de volledig elektrische EQC 400 4MATIC (gecombineerd stroomverbruik: 20,8-19,7 kWh/100 km, gemiddelde CO2-uitstoot: 0 g/km)*, de Vision EQS en ook de nieuwe, futuristische concept car – met eigen ogen aanschouwen. De beursstand voor de CES 2020 biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met een avontuurlijke wereld en onderstreept de voortdurende verbetering van het Mercedes-Benz beursconcept. De focus ligt op de merkwereld, maar ook op de producten, diensten en innovaties van het merk.

Op de eerste dag van de beurs, dinsdag 7 januari 2020, vinden er drie interactieve presentaties plaats op de stand van Mercedes-Benz:

- 10.30 uur Britta Seeger, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG en verantwoordelijk voor sales & marketing, zal het hebben over de unieke samenwerking tussen een van de meest innovatieve merken in de entertainmentsector en het meest waardevolle premium automerk ter wereld. Bovendien zal ze de CES 2020 beursstand openen – die alle bezoekers laat kennismaken met innovatie, de nieuwste producten en het merk.

- 11.30 uur Markus Schäfer, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG en verantwoordelijk voor Group Research en Mercedes-Benz Cars Development, houdt een presentatie met als thema 'Pioneering the Future' en vertelt over de verbanden en de effecten van een holistische, duurzame ontwikkelingsstrategie waarin de mens altijd centraal staat.

- 12.30 uur Gorden Wagener, Chief Design Officer bij de Daimler Group, zal de wijze waarop een mensgericht design tot stand komt beschrijven, maar ook de link tussen design en functionaliteit in het interieur van de nieuwe concept car.

CES 2020 – beleef de beurs digitaal

Geïnteresseerden kunnen de Consumer Electronics Show 2020 in Las Vegas ervaren via de Mercedes-Benz platforms voor journalisten en influencers. Alle relevante informatie en hoogtepunten vindt u in een 'event special' op Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com/CES2020. Daarnaast vindt u al het nieuws op Twitter: @mb_press.