Brussel,
17
februari
2020
|
15:44
Europe/Brussels

De 12e speciale uitgave van Mercedes-AMG en Cigarette Racing beleeft zijn werelddebuut

Mercedes-AMG en het Cigarette Racing Team zetten langdurige samenwerking voort en maken exclusieve prestatiemodellen voor op land en over water

Samenvatting

Affalterbach/Miami. Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteerden vandaag op de Miami International Boat Show zowel de gloednieuwe 59’ Tirranna AMG Edition als een exclusieve Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 13,3 kWh/100 km, gemiddelde CO2 uitstoot: 304-299 g/km). De 59’ Tirranna AMG Edition is een gezamenlijk door Mercedes-AMG en Cigarette Racing ontwikkelde boot. Het is de 12e speciale uitgave die uit deze strategische samenwerking is voortgekomen. De Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition beleefde eveneens zijn debuut in Miami en kreeg een geheel eigen karakter in de AMG Performance Studio in Affalterbach op basis van dezelfde ontwerpbeginselen als de boot.

De 59’ Tirranna AMG Edition is de meest recente raceboot uit een zeer exclusieve reeks special editions en stelt nieuwe normen als het gaat om prestaties en design. Het is bovendien de perfecte combinatie van een luxe jacht en een prestatiegerichte super console. Ondanks de lengte van 18 meter en de totale breedte van 4,2 meter is de Tirranna AMG Edition extreem wendbaar en geoptimaliseerd om topprestaties te leveren.

De engineers van het Cigarette Racing Team hebben bij het ontwerpen van hun nieuwe vlaggenschip op alle mogelijke details gelet, bijvoorbeeld door op belangrijke plaatsen gebruik te maken van lichtgewicht constructies: de naar achteren hellende hardtop bestaat volledig uit koolstofvezel, waardoor het verticale zwaartepunt lager ligt en de boot beter hanteerbaar blijft. Ook de bovenbouw bevat koolstofvezel, met van koolstof voorziene stringers en een koolstofvezel hekbalk. Voor de romp en het dek is gebruik gemaakt van de vacuüm-infusietechniek en sterk geoptimaliseerd composietlaminaat met PVC kernmateriaal. Het instrumentenpaneel is een anti-reflecterend en warmtewerend massief oppervlak dat is voorzien van een nano-coating en titanium bevestigingen.

Het opvallende ontwerp van de 59’ Tirranna AMG Edition en de Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het Cigarette Racing Team, het ontwerpteam van Mercedes-AMG en Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Daimler AG.

“Mercedes-AMG staat voor ‘prestatiegerichte luxe’. De Tirranna AMG Edition is de perfecte belichaming van dit beginsel in een boot: De dynamische en tegelijkertijd uiterst sensuele vormgeving drukken atletische schoonheid uit. In het krachtige, gestroomlijnde uiterlijk is de doortastendheid van de Mercedes-AMG G 63 terug te vinden,” aldus Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Daimler AG.

“Sinds 2007 delen wij onze passie voor presteren met het Cigarette Racing Team. Voor het eerst hebben we een holistische aanpak gehanteerd voor het ontwerp van zowel de auto als de boot,” zegt Tobias Moers, voorzitter van de raad van bestuur bij Mercedes-AMG GmbH. “De Mercedes-AMG G 63 Cigarette Edition is nog verder geïndividualiseerd dan alle eerdere auto’s binnen onze succesvolle samenwerking. De buitenkant en het interieur van deze unieke G-Klasse Edition is in onze Performance Studio in Affalterbach op maat gemaakt, waarbij de nadruk is gelegd op het uiterst krachtige uiterlijk van de Mercedes-AMG G 63.”

“De Mercedes-AMG G 63 is een ongeëvenaard en tijdloos icoon dat ons ertoe aangezet heeft om op het water nog betere prestaties te realiseren,” aldus Skip Braver, CEO van het Cigarette Racing Team. “De 59’ Tirranna AMG Edition blijft trouw aan ons bewezen race-DNA en biedt tegelijkertijd een nog hoger niveau van luxe en prestaties om de verwachtingen van onze kritische klanten wederom te overtreffen en weer een nieuwe norm te stellen.”

Optimaal presteren op het water

De 59’ Tirranna AMG Edition van het Cigarette Racing Team is uitgerust met zes drukgevulde 4.6 liter V8 Mercury Racing 450R buitenboordmotoren die ieder een piekvermogen van 450 pk leveren. Samen produceren deze motoren 2.700 pk, voor een topsnelheid van 128 km/uur. Dit zijn opvallende cijfers voor een boot van deze omvang, met een capaciteit van 26 personen, die het gebruiksgemak van een center console combineert met de stijl, ruimte en prestaties van een luxe sportboot.

Het totale gebruiksgemak van de 59’ Tirranna AMG Edition wordt nog verder versterkt door weldoordachte technische details. Zo is er onder andere een unieke gyroscopische stabilisator die de rolbeweging van de boot met 80% vermindert. Dit is met name aangenaam wanneer de boot voor anker ligt in onrustig water, maar is ook handig bij het bevoorraden van een groot jacht. De boot is voorzien van hek- en boegschroeven, waardoor het afmeren voor een boot van deze omvang heel gemakkelijk gaat.

Duidelijk herkenbaar design

De schitterende zwarte metallic buitenkant van de boot wordt afgemaakt met een in goud uitgevoerd AMG-diamantpatroon. Binnenin de boot heeft het leder in de cabine dezelfde onderscheidende mediterrane kleurencombinatie als de AMG G 63 Cigarette Edition – macchiatobeige en donkerblauw. Deze niet te missen aandacht voor details gaat benedendeks gewoon verder. Onderin de boot is een grote bank te vinden met een meubel waarin een koelkast, extra opbergruimte en een televisie zijn weggewerkt. Verder is er een California kingsize bed en een grote eigen badkamer met aparte douche. De eersteklas lederen bekleding in de cabine is handgemaakt, terwijl voor het bovendek een bekleding gebruikt is die tot 30 procent van de opgenomen warmte kan reflecteren. Door deze technologie kon voor een donkerdere kleur op het dek worden gekozen, zonder dat er is afgedaan aan de comfortabele en luxueuze sfeer. De aandacht voor details komt ook naar voren in accenten als de ronde, doorlopende roestvrijstalen leuning langs de gehele lengte van de boot. Drie ramen aan weerszijden van de romp bieden zeezicht vanuit de cabine, terwijl de dakramen in de hardtop en de cabine voor een licht en ruimtelijk gevoel in het interieur zorgen. De dakramen kunnen in verband met de privacy worden verduisterd.

Op het gebied van entertainment heeft Cigarette Racing samengewerkt met JL Audio Marine om samen Cigarette Pure Plus te ontwikkelen: een geluidssysteem met 29 luidsprekers met in totaal 5.200 Watt dat zorgt voor een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit op de hele boot. De buitenkeuken op het achterdek is voorzien van een grill, een spoelbak, een voedselbereidingsruimte en opslagruimte om heerlijk buiten te eten. De hardtop is aan de kant van het achterdek is voorzien van een elektrisch zonweringssysteem van 7’ waarmee het cockpitgedeelte bij het achterschip helemaal kan worden afgeschermd. De lounges in het achterste gedeelte van de boot kunnen elektrisch worden samengevoegd tot een grote serre waarin het heerlijk ontspannen is. De tafels voorin de boot kunnen voor het eten omhoog of omlaag worden gezet.

De 59’ Tirranna AMG Edition imponeert ook met het geavanceerde ontwerp van het bedieningspaneel, met gebruikmaking van een digitaal schakelsysteem waarmee verschillende systemen vanaf verschillende locaties op de boot en via een iPad kunnen worden bediend. Met het digitale systeem kan alles worden bediend, van de verlichting aan het roer en de airconditioning in de cabine, tot het controleren van de lenspompen. Er is ook nog RGB-verlichting die langs het dolboord van de boot loopt en bediend kan worden via een app op de kaartplotters. Met één druk op de knop kan een verscheidenheid aan verlichtingsscenario’s worden ingesteld. Door het digitale systeem zijn ook minder kabels nodig in de boot, waardoor het totale gewicht is afgenomen.