Brussel,
20
april
2021
|
15:07
Europe/Brussels

De Concept EQT - pionier in een nieuwe klasse voor gezinnen en mensen met een actieve levensstijl

Samenvatting

Digitale première op Mercedes me media samen met skateboardlegende Tony Hawk

Mercedes-Benz Vans onthult op maandag 10 mei 2021 om 11.00 uur de nieuwe Concept EQT tijdens een uitgebreide Media Special op het mediaplatform Mercedes me. Dit conceptvoertuig is de voorloper van de nieuwe T-Klasse. Geheel in lijn met de ‘Electric first’-strategie is hij uitgerust met een elektrische aandrijving. De legendarische skateboarder Tony Hawk geeft in een video verrassende inzichten in dit toekomstige gezins- en vrijetijdsvoertuig. Daarnaast gaan Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group, en Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans, de hoogtepunten van de Concept EQT uit de doeken doen en geven ze een vooruitblik op de elektrische toekomst in het segment. De digitale Media Special en alle persmaterialen worden beschikbaar gemaakt op https://media.mercedes-benz.com/concepteqt

De Concept EQT geeft een concrete preview van de elektrische versie van de nieuwe T-Klasse. Met deze volledig nieuw ontwikkelde MPV brengt Mercedes-Benz Vans de succesvolle formule van de V-Klasse over naar een compact formaat en brengt het een nieuw kwaliteitsniveau naar het MPV-segment. De Concept EQT combineert een ruim en variabel interieur met een aantrekkelijk design en de kenmerkende hoge normen van Mercedes op het gebied van comfort, connectiviteit, waarde en veiligheid.

Emotie en intelligentie zijn de belangrijkste elementen van onze ontwerpfilosofie "Sensual Purity". Door deze bipolariteit toe te passen, brengt de Concept EQT een nieuw holistisch design in het segment. Met deze eerste premium, compacte MPV breidt Mercedes-Benz Vans het portfolio voor particuliere klanten uit en biedt het een aantrekkelijk model voor gezinnen en mensen met een actieve levensstijl.