Brussel,
25
februari
2021
|
13:12
Europe/Brussels

De EQC is nu nog aantrekkelijker: nieuw basismodel, nieuwe sportversie

Keuze uit meer uitvoeringen, omvangrijke uitrusting

Samenvatting

Mercedes-EQ breidt het gamma van zijn succesvolle elektrische SUV uit: de EQC 400 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd: 22.2-24.9 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km[1]) is nu leverbaar in een basisuitvoering die in heel Europa identiek is geconfigureerd en daarom bijzonder aantrekkelijk is geprijsd vanaf € 58.300 excl. BTW of 70.543 BTW incl. . De eveneens nieuwe EQC 400 4MATIC Sport verraadt al op het eerste gezicht de dynamiek van zijn elektrische krachtbron. Dit model rondt het gamma naar boven toe af. De sportversie beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting en is onder meer voorzien van het AMG Line exterieur en interieur. Hij is dan ook herkenbaar aan de kenmerkende AMG Black Panel-grille in twinblade-design. Highlights in het interieur zijn de sportstoelen met AMG-dessin en stoelbekleding in lederlook ARTICO/microvezel met siernaden in middengrijs. De prijzen van de EQC 400 4MATIC Sport beginnen bij € 64.800 ex BTW (78.408 incl BTW). Beide modellen kunnen vanaf nu worden besteld en staan vanaf mei bij de dealer. Net als alle andere EQC-varianten zijn de nieuwe modellen standaard voorzien van een 11 kW-boordlader.

De nieuwe vanafprijs van de EQC 400 4MATIC bedraagt in België € 70.543 incl. BTW. Voor maximale flexibiliteit zijn beide nieuwe modelvarianten in diverse landen ook leverbaar via een EQC-abonnement. In dat geval geldt het reguliere contract voor 24 maanden en kan het vooraf worden beëindigd met een opzegtermijn van 3 maanden.

Het AMG Line exterieur voor de EQC 400 4MATIC Sport omvat de kenmerkende AMG-Black Panel-grille in twinblade-design met rand in hoogglanzend zwart, een speciale AMG-voorskirt in jet wing-design met luchtinlaten die zijn voorzien van sierelementen in chroom en inzetstukken in hoogglanzend zwart plus zichtbare en functionele AIR CURTAINS, 19 inch aerodynamisch geoptimaliseerde vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, tantalgrijs en glansgedraaid, een brede AMG-achterskirt met zichtbare met zichtbare, niet-functionele luchtinlaten, een diffusor-inzetstuk in zwart en sierelement in chroom plus buitenspiegels in carrosseriekleur.

Het AMG Line interieur onderscheidt zich met een multifunctioneel sportstuur in nappaleder met afgevlakte onderzijde en geperforeerd greepgedeelte, sportstoelen met AMG-dessin en stoelbekleding in lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA met siernaden in middengrijs. Het dashboard is uitgevoerd in nappalederlook, de bovenkant van de portieren heeft een fijne oppervlaktestructuur in zwart en siernaden in roségoud of middengrijs. De portierpanelen zijn zwart met siernaden in zwart op het middendeel en siernaden in middengrijs op de armleuning. Het interieur is verder voorzien van sierdelen in carbonlook antraciet; AMG-sportpedalen van geborsteld rvs met rubbernoppen in zwart, AMG-vloermatten en doorpins in chroom.

Andere uitrustingsdetails van de EQC 400 4MATIC Sport zijn de EASY PACK-bagageafdekking, TIREFIT, het interieurverlichtingspakket, het zitcomfortpakket, het spiegelpakket, de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC, warmte- en geluidsdimmend akoestisch glas, het parkeerpakket met achteruitrijcamera, het Advanced sound system, de sfeerverlichting en de remote- en uitgebreide laadservices Premium.

Over de EQC en Mercedes-EQ

In de zomer van 2019 introduceerde Mercedes-Benz EQ de EQC 400 4MATIC, de eerste auto van het nieuwe submerk, als wegbereider en mijlpaal van de Ambition 2039-strategie. De EQC is een typische Mercedes-Benz wat kwaliteit, veiligheid en comfort betreft en overtuigt met een uitstekend geluidscomfort in het segment van middelgrote SUV’s. Deze eigenschappen gaan gepaard met dynamische prestaties dankzij twee elektromotoren aan de voor- en achteras die een gecombineerd vermogen van 300 kW (408 pk) leveren. Dankzij ingenieuze technologie is een elektrische actieradius van 421-462 km mogelijk. Mercedes-Benz biedt met Mercedes me Charge uitgebreide laadservices voor de EQC en maakt elektromobiliteit comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik. Na een update die in januari 2021 werd doorgevoerd, beschikt de EQC standaard over een bijzonder efficiënte 11 kW-boordlader die het veel snellere wisselstroom-laden aan een wallbox thuis of bij openbare laadstations mogelijk maakt. Hierdoor kan de 80 kWh-accu in 7 uur en 30 minuten worden opgeladen van 10 tot 100 SoC (State of Charge; laadtoestand) – meer dan 3 uur sneller dan voorheen2. Bij snelladen met gelijkstroom, bijvoorbeeld bij een IONITY-station, kan de accu in 40 minuten worden opgeladen. In dit geval wordt de standaard gelijkstroom-boordlader met 110 kW gebruikt.

De elektrisch aangedreven modellen van Mercedes-Benz (xEV: elektrische auto’s en plug-in hybrids) zijn bijzonder populair. In 2020 heeft Mercedes-Benz zijn wereldwijde xEV-verkopen verdrievoudigd: wereldwijd werden meer dan 160.000 plug-in hybrids en volledig elektrische auto’s verkocht (+228,8 %), ongeveer 87.000 daarvan alleen al in het vierde kwartaal. Het xEV-aandeel van Mercedes-Benz Cars steeg van 2% in 2019 naar 7,4% vorig jaar. De verkoop van plug-in hybrids verviervoudigde bijna tot meer dan 115.000 exemplaren. Er werden ongeveer 20.000 EQC’s afgeleverd aan klanten wereldwijd. De grootste markten voor de EQC waren China, Noorwegen en Groot-Brittannië, gevolgd door Duitsland en Nederland. De grote vraag van klanten naar xEV's zet ook in 2021 door: in januari was in Europa één op de vier door Mercedes-Benz Cars verkochte auto's volledig elektrisch of een plug-in hybrid. Mercedes-Benz Cars verwacht dat in 2021 over het gehele jaar genomen het wereldwijde xEV-aandeel zal stijgen tot ongeveer 13%.

Het elektro-offensief van Mercedes-EQ zal dan ook worden voortgezet met meer introducties: de EQS is het volledig elektrische lid van de nieuwe S-Klasse familie, die over een eigen design zal beschikken en nog dit jaar op de markt komt. In het compacte segment wordt dit voorjaar de EQA 250 (stroomverbruik gecombineerd: 15,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km1) geïntroduceerd als de volledig elektrische broer van de GLA, later gevolgd door de première van de EQB.

1 Het stroomverbruik en de actieradius van de genoemde modellen zijn vastgesteld conform uitvoeringsverordening (EU) 692/2008. Meer informatie over de aangeboden auto’s, inclusief de WLTP-cijfers, is voor elk land te vinden op www.mercedes-benz.com

2 Minimale laadtijd bij een openbaar laadstation met een voedingsspanning van 400 V, stroom 300 A. De laadtijd van 40 minuten geldt voor volledig laden van 10-80%.