Brussels,
23
augustus
2019
|
08:00
Europe/Brussels

De Mercedes onder de compacte bestelwagens

Samenvatting

Mercedes-Benz vernieuwt zijn productaanbod in het segment van de compacte bestelauto’s met een opvolger voor de Citan. De nieuwe Citan – waarvan ook een elektrische variant volgt – wordt wederom in samenwerking met Renault, Nissan en Mitsubishi ontwikkeld.

"De nieuwe Citan wordt op alle fronten een compleet nieuw model en zal bij de eerste oogopslag direct herkenbaar zijn als een Mercedes-Benz. De opvolger van onze compacte besteller krijgt een pakket aan merk-onderscheidende features,” verklaart Marcus Breitschwerdt, Hoofd Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans levert de Citan sinds 2012. De compacte besteller met zijn grote laadruimte is bij uitstek geschikt voor een brede variatie aan uitdagingen in de stad. Vooral binnen de snelgroeiende on-demand bezorgdienstensector wordt de nieuwe compacte bestelauto van Mercedes-Benz een nog interessantere optie. Verantwoordelijk voor het succes van de huidige Citan is vooral de combinatie van zijn grote functionaliteit, veelzijdigheid, verbruik, het uitgebreide pakket aan veiligheidssystemen en hoge rijcomfort.

Met de opvolger van de Citan geven Daimler AG en Renault-Nissan-Mitsubishi een vervolg aan hun strategische samenwerking die negen jaar geleden is gestart.