15
januari
2002
|
01:00
Europe/Brussels

Design et équipements encore plus attrayants pour les smart cabrio et city-coupé

  - Nieuw carrosserieontwerp en nieuwe kleuren, maar ook een grotere tank voor auto’s met een benzinemotor

-
Stuurschakeling, glazen schuifdak en buitentemperatuuraanduiding als speciale uitrusting verkrijgbaar

-
Autoprijzen stijgen, inclusief uitrusting, gemiddeld met 1,4 procent


Het begin van het nieuwe modeljaar leidt bij de smart cabrio en city-coupé tot een reeks wijzigingen in ontwerp en uitvoering die alle modelvarianten nog aantrekkelijker maakt.

Belangrijkste kenmerken zijn de aanpassing van de carrosserie-optiek van de cabrio voor de city-coupé en voor benzineauto’s een tank die 11 liter groter is geworden, waardoor een belangrijk grotere actieradius wordt verkregen.
De body panels van de smart zijn vanaf het voorjaar 2002 naast de bekende kleuren in twee nieuwe kleuren verkrijgbaar. Daarbij vervangt star blue metallic het vroegere true blue metallic en de kleur scratch black het tot op heden gangbare aqua vanilla.
De prijzen voor de smart city-coupé en cabrio zijn inclusief uitrusting gemiddeld verhoogd met 1,4 procent. De prijs voor de city-coupé begint in België momenteel bij 8.330 euro, terwijl de cabrio begint bij 11.630 euro (inclusief BTW).

City-coupé nu met
carrosserieontwerp van de cabrio

Qua uiterlijk past de city-coupé in de 2002-uitvoering zich aan de cabrio aan. Ook het gezicht van de city-coupé wordt nu bepaald door vrij gevormde koplampen in de vorm van een dubbele ellips die voorzien zijn van een afdekking van helder glas.

Eveneens werd het uitzicht van de achterlampen gewijzigd door middel van verlichtingseenheden met helder glas en vrij gevormde reflectoren. Bovendien is zowel bij de cabrio als bij de city-coupé het warmteschild voor de afdekking van de geluidsdemper die dwars achter de aandrijfeenheid ligt, hertekend.

Een aanzienlijk grotere tank
bij modellen met benzinemotor

Alle modellen met benzinemotor krijgen bij het begin van het nieuwe modeljaar een brandstoftank die met 11 liter is vergroot tot 33 liter. Net als bij de modellen met dieselmotor geeft een brandstofindicator (in liters brandstof) in het combi-instrument de bestuurder aan hoeveel brandstof er nog rest. Dit loopt vanaf vijf liter resterende brandstof steeds vanaf stappen van 0,5 liter aflopend tot een lege tank.

Glazen schuifdak en stuurschakeling
als speciale uitvoering

Het glazen schuifdak dat wordt aangeboden als speciale uitvoering, biedt de smart-bestuurder een open oppervlak van maximaal 700 x 420 millimeter. Het dak kan net als bij de cabrio traploos worden geregeld via een schakelaar die naast de versnellingspook is ondergebracht.

Voor de modellen smart amp; pulse en smart amp; passion is eveneens als speciale uitrusting een stuurschakeling verkrijgbaar. Deze maakt het schakelen mogelijk zonder dat de bestuurder de hand van het stuurwiel hoeft te halen.
De afstandsbediening voor het openen van de kap van de cabrio die totnogtoe als speciale uitrusting werd aangeboden, wordt de klanten nu vanaf de fabriek standaard geleverd.

Eveneens is voor klanten die hun smart zonder airco bestellen nu een indicator voor de buitentemperatuur verkrijgbaar. Met een druk op de knop verschijnt deze informatie in het controlegedeelte van het combi-instrument.
Bovendien is het combifilter (zeer fijne filter) voor de binnenventilatie nu voor alle auto’s als optie leverbaar.