Brussel,
05
april
2022
|
14:24
Europe/Brussels

Digitale wereldpremière van de EQS SUV op Mercedes me media: de volledig elektrische luxe SUV

Samenvatting

Save the date: Op dinsdag 19 april aanstaande om 12.00 uur presenteert Mercedes-EQ met de EQS SUV zijn eerste volledig elektrische luxe SUV met ruimte voor maximaal zeven inzittenden. De digitale wereldpremière is te zien op het Mercedes me mediaplatform en andere kanalen. Directieleden Ola Källenius en Britta Seeger presenteren de highlights. De EQS SUV herdefinieert het SUV-segment en leidt het naar het elektrische tijdperk. De wereldpremière wordt live uitgezonden op https://media.mercedes-benz.com/EQS-SUV en is daarna als video-on-demand beschikbaar op het platform.

De EQS SUV is het derde model op basis van de nieuwe modulaire architectuur voor elektrische personenauto’s uit de top- en luxeklasse. Hij introduceert het kenmerkende purpose design in het SUV-segment. Het nieuwe model combineert het vooruitstrevende design en het comfort van de EQS limousine met de ruimte en veelzijdigheid van het populaire SUV-concept. In het interieur smelten intuïtieve digitale bedieningselementen en innovatieve sierelementen samen tot een avantgardistische ambiance. 4MATIC vierwielaandrijving en een intelligent OFF-ROAD rijprogramma zorgen bovendien voor een breed scala aan gebruiksmogelijkheden.

 

De digitale wereldpremière wordt voor het publiek en de multipliers tegelijkertijd live gestreamd op talrijke Mercedes-Benz-kanalen, zoals Youtube, LinkedIn en Twitter. Mediavertegenwoordigers ontvangen op Mercedes me media ook aanvullende informatie en diensten. Naast de originele Engelstalige audio zijn transcripties in totaal zes talen beschikbaar om te lezen en te downloaden. Persmateriaal als video's, afbeeldingen, infographics en een persmap completeren het uitgebreide aanbod. Bovendien beantwoorden Mercedes EQ-specialisten als onderdeel van de digitale wereldpremière individuele vragen in een virtuele setting en bieden zo een comfortabele mogelijkheid voor extra diepgang.

Mercedes-Benz Group in één oogopslag

Mercedes-Benz Group AG is een van 's werelds meest succesvolle automotive organisaties. Met Mercedes-Benz AG is de Groep een van de toonaangevende wereldwijde leveranciers van premium en luxe personenauto's en bestelwagens. Mercedes-Benz Mobility AG biedt financiering, leasing, autoabonnementen en autoverhuur, wagenparkbeheer, digitale diensten voor opladen en betalen, verzekeringsbemiddeling en innovatieve mobiliteitsdiensten. De oprichters van het bedrijf, Gottlieb Daimler en Carl Benz, hebben geschiedenis geschreven door in 1886 de auto uit te vinden. Als pionier op het gebied van autotechniek ziet Mercedes-Benz het vormgeven van de toekomst van mobiliteit op een veilige en duurzame manier als zowel een motivatie als een verplichting. De focus van het bedrijf blijft daarom op innovatieve en duurzame technologieën en op veilige en superieure voertuigen die zowel boeien als inspireren. Mercedes-Benz blijft systematisch investeren in de ontwikkeling van efficiënte aandrijflijnen en zet de koers uit voor een volledig elektrische toekomst: het merk met de driepuntige ster streeft het doel na om volledig elektrisch te gaan, daar waar de marktomstandigheden dit toelaten. 's Werelds meest vooraanstaande fabrikant van luxe auto’s transformeert zich van ‘electric-first’ naar ‘electric-only’ en versnelt de organisatie richting een emissievrije en softwaregestuurde toekomst. De inspanningen van het bedrijf zijn ook gericht op de intelligente connectiviteit van haar modellen, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsconcepten, aangezien Mercedes-Benz het beschouwt als haar ambitie en verplichting om verantwoordelijkheid jegens de samenleving en het milieu na te komen. Mercedes-Benz verkoopt haar voertuigen en diensten in bijna elk land ter wereld en heeft productiefaciliteiten in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Niet alleen Mercedes-Benz, 's werelds meest waardevolle luxe automerk (bron: Interbrand studie van 20 oktober 2021), Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, Mercedes me maken deel uit van de Groep, maar ook de merken van Mercedes-Benz Mobility (Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services en Athlon). Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en Stuttgart. In 2020 telde de Groep ongeveer 288.500 medewerkers en verkocht het 2,8 miljoen voertuigen. De groepsomzet bedroeg € 154,3 miljard en de EBIT € 6,6 miljard.