Brussels,
15
december
2021
|
17:55
Europe/Brussels

Digitale wereldpremière van de VISION EQXX – de meeste efficiënte Mercedes-Benz ooit

Samenvatting

Op maandag 3 januari 2022 onthult Mercedes-Benz om 18.00 uur de volledig elektrische VISION EQXX tijdens een digitale wereldpremière op het online platform Mercedes me media. Het software-georiënteerde research-prototype is de meest efficiënte auto die het merk ooit heeft gebouwd. Het is een statement dat niet alleen de innovatiekracht van Mercedes-Benz onderstreept, maar dat ook de doelstellingen ‘Lead in Electric’ en ‘Lead in Car Software’ weerspiegelt. Ontwikkelingsteams met technici uit uiteenlopende disciplines hebben de VISION EQXX in een recordtijd tot werkelijkheid gemaakt. Bestuursleden Ola Källenius en Markus Schäfer, Chief Design Officer Gorden Wagener en specialisten uit de ontwikkelingsteams lichten de pioniersgedachte achter het prototype en het uitzonderlijke teamwork toe die de totstandkoming van deze auto mogelijk maakten. Volg de wereldpremière live op https://media.mercedes-benz.com/vision_eqxx of kijk de onthulling daar later on-demand terug. Van 5 tot en met 8 januari 2022 is de VISION EQXX tijdens de CES 2022 in Las Vegas dé highlight op de stand van Mercedes-Benz.

De digitale wereldpremière is voor een breed publiek en voor multipliers gelijktijdig via een groot aantal kanalen te volgen. Mercedes-Benz biedt mediavertegenwoordigers op Mercedes me media uitgebreide persmaterialen en -services. Naast de originele Engelstalige versie zijn er vertalingen in zes verschillende talen beschikbaar, om gedurende de uitzending mee te lezen of om te downloaden. De mediaspecial biedt een compleet pakket aan nuttige mediacontent, waaronder video’s, foto’s, graphics en persberichten.

De VISION EQXX maakt deel uit van een ingrijpend technologieprogramma van Mercedes-Benz dat bedoeld is om technologische barrières te doorbreken en energie-efficiëntie naar nieuwe hoogten te tillen. Het programma laat de voordelen zien die realiseerbaar zijn door vanuit de fundamentele basis geheel opnieuw te denken. Voorbeelden zijn de vooruitgang in alle componenten van de geavanceerde elektrische aandrijflijn, en het gebruik van lichtgewicht technieken en duurzame materialen. De VISION EQXX biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid om dankzij een scala aan intelligente efficiëntiemaatregelen én geavanceerde software nieuwe grenzen in efficiëntie te verkennen.