Brussel,
16
april
2021
|
15:54
Europe/Brussels

EQ Night op Mercedes me media: wereldpremière EQB in Shanghai

Samenvatting

Mercedes-EQ onthult op zondag 18 april 2021 de volledig elektrische en compacte SUV EQB. De EQB World Premiere @ Mercedes-EQ Night Shanghai vindt plaats aan de vooravond van de eerste persdag van Auto Shanghai 2021. Vanwege de aanzienlijk verbeterde COVID-19-situatie in China kan er een live presentatie worden gegeven aan de lokale media. Voor internationale media is vanaf 15.30 uur een opname van de volledige EQ Night beschikbaar als video on demand op het online mediaplatform Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com/EQB. Het event staat in het teken van het continu groeiende, volledig elektrische modellengamma van Mercedes-EQ en onderstreept de claim ‘Lead in Electric’.

De EQ night is niet alleen het toneel van de wereldpremière van de EQB, maar ook van de Aziatische première van de EQS luxe limousine. Mercedes-EQ breidt het aanbod consequent uit in alle segmenten: de twee nieuwste modellen vormen een aanvulling op het reeds beschikbare portfolio dat inmiddels bestaat uit vijf volledig elektrische personen- en bestelwagens, waaronder de compacte EQA (EQA 250: stroomverbruik gecombineerd: 17,8 – 19,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 , de EQV (EQV 300: stroomverbruik gecombineerd: 28,1 kWh/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 0 g/km)1 en de middelgrote SUV EQC (EQC 400 4MATIC: stroomverbruik gecombineerd: 22,2-24,9 kWh/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 0 g/km)1.

De EQB creëert nieuwe maatstaven in de elektrische compacte klasse met zijn flexibele ruimte. Hij biedt plaats aan maximaal zeven passagiers of maximaal 1.700 liter bagage. Na de marktintroductie van de EQB in China volgt later dit jaar de Europese versie en in 2022 zal hij ook leverbaar zijn op de Amerikaanse markt.

Naast de videostream van de EQ Night is er op Mercedes me media ook een digitaal persbericht over de EQB in het Duits en Engels en een selectie van foto’s beschikbaar om te downloaden.