Brussels,
12
november
2019
|
10:21
Europe/Brussels

Ervaar de Mercedes-Benz G-Klasse in een spectaculaire omgeving

Opening van het G-Klasse Experience Centre in Oostenrijk

Graz. Minder dan een jaar na de feestelijke kick-off van de bouwwerkzaamheden in het voorjaar van 2019, vond gisteren de openingsceremonie plaats van het nieuwe G-Klasse Experience Centre op het voormalige vliegveld Nittner, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de Oostenrijkse stad Graz. Vanaf het voorjaar van 2020 kunnen klanten en fans uit de hele wereld hier de indrukwekkende on- en offroad-capaciteiten van de G-Klasse ervaren (gecombineerd brandstofverbruik: 13,3-9,6 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 304-252 g/km)[1]. Hier krijgen ze de kans om het enorme potentieel van de G-Klasse volledig te testen, hun rijvaardigheid in soms extreme omstandigheden te verbeteren en zelf te ervaren waar het kwaliteitslabel ‘Schöckl proved’ voor staat. De Schöckl is de 'huisberg' van het legendarische testcircuit, waar de G-Klasse zich tijdens de ontwikkelingsfase moet bewijzen.Op het parcours (100.000 m2) van het nieuwe G-Klasse Experience Centre zijn de omstandigheden net zo uitdagend als op de Schöckl. Naast een ontvangst- en presentatieruimte zijn er in totaal vier testmodules: een natuurlijk ontstaan en een kunstmatig aangelegd offroad-gedeelte, de G-Rock. Hier kan het voertuig onder offroad-omstandigheden worden beleefd op diverse hellingen met verschillende oppervlakken en hellingshoeken, maar ook op schuin aflopende stukken en door het water. Gasten kunnen bovendien hun rijkwaliteiten testen op hellingen met een maximale hellingshoek van 100 procent en een weggedeelte op de voormalige taxibanen van het vliegveld. Hier kunnen bestuurders hun grenzen verleggen met manoeuvres als extreem hard remmen en op slalomproeven. Meer informatie en opties voor voorinschrijving vindt u op https://g-class-experience.com/.

Tijdens de bouwfase is met zorg omgegaan met de bestaande situatie: er is met deskundigen samengewerkt bij de aanleg van het parcours in het natuurlijke offroad-gebied zodat bestaande bomen en biotopen beschermd en intact zijn gebleven.

Gerhard Schramm, directeur van Mercedes-Benz G GmbH: "Dankzij de nauwe en uitstekende samenwerking tussen Mercedes-Benz G GmbH, de plaatselijke autoriteiten en natuurlijk de bouwbedrijven kon dit unieke beleveniscentrum binnen een jaar na de start van de werkzaamheden worden voltooid. De burgemeester van Feldkirchen, Erich Gosch, zei hierover: “Wij zijn er trots op dat dit unieke centrum hier is gevestigd en dat we deel uitmaken van het volgende hoofdstuk in het reeds legendarische verhaal van de terreinwagen.”