Brussels,
25
oktober
2022
|
12:29
Europe/Brussels

Exclusieve ‘F1 Edition’ voor de E PERFORMANCE Limousine en Estate van Mercedes-AMG

Tijdelijk gelimiteerd speciaal model van de performance-hybrid vanaf de introductie leverbaar

Samenvatting

De nieuwe Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 6,9 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 156 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd: 11,7 kWh/100 km)1 is een echte game changer in de 55-jarige geschiedenis van AMG. Het nieuwste model van AMG is ontwikkeld met knowhow uit de Formule 1™ en brengt daarmee state-of-the-art technologie uit de autosport naar de openbare weg. Het innovatieve hybrideconcept met elektromotor en AMG high-performance accu op de achteras combineert een onovertroffen systeemvermogen van 500 kW (680 pk) met een indrukwekkende rijdynamiek en hoge efficiëntie. Dit maakt de Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE de perfecte ambassadeur voor de AMG-aandrijfstrategie ‘Future of Driving Performance’. Met de exclusieve exterieur- en interieuruitrustingen van de speciale ‘F1 Edition’ maakt Mercedes-AMG de geëlektrificeerde toekomst nóg beter zichtbaar.

De ‘F1-Edition’ is voor de Limousine en Estate vanaf de introductie eind 2022 een jaar lang leverbaar. Een opvallend onderscheidend kenmerk is de exclusieve lak MANUFAKTUR alpinegrijs uni, die wordt gecombineerd met een folie op de flanken bestaande uit een AMG-logo en een kleurverloop van grijs naar zwart. Rode sierlijnen op de flanken en op de voor- en achterskirt zorgen voor verdere kleuraccenten. De 20 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen zijn matzwart. De rode velgranden zorgen voor een aantrekkelijk contrast en volgen zo het kleurenschema van de velgen van de Official FIA F1 Medical Car™ van Mercedes-AMG.

Het in de windtunnel ontwikkelde AMG-aerodynamicapakket verbetert het rijgedrag bij hoge snelheden en versterkt de dynamische visuele indruk. Aerodynamische elementen zijn onder meer de grotere frontsplitter, de opnieuw ontworpen langsdragerpanelen en de extra diffusorplaat. De Limousine heeft een spoilerrand op het kofferdeksel.

De autosportlook van de ‘F1 Edition’ wordt verder versterkt door het AMG-nightpakket I en het AMG-nightpakket II. De frontsplitter, de sierelementen in de voorspatschermen, de buitenspiegels, de sierlijst op de bovenkant van de portieren en de ruitframes zijn hierbij uitgevoerd in hoogglanzend zwart. De lamellen van de grille, de sierlijst in de achterskirt, de dubbele uitlaatsierstukken van de AMG-uitlaat en de typeaanduiding op het kofferdeksel zijn bij deze speciale versie uitgevoerd in donkerchroom. Ook de AMG-tankdop in zilverchroom met opschrift ‘AMG’ benadrukt de bijzondere positie van de uitvoering.

1 De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers die zijn gemeten volgens art. 2 Nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn op basis van deze cijfers berekend. Het elektrische energieverbruik is bepaald op basis van Richtlijn 2017/1151/EU.

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast van zwart en rood. De elegante AMG Performance-stoelen zijn bekleed met zwart nappaleder Exclusief met rode siernaden en AMG-emblemen in de hoofdsteunen. Ook standaard: rode veiligheidsgordels, de exclusieve AMG-sierdelen in carbon met rode accenten, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA met rode siernaden en de AMG-instaplijsten met rood verlicht opschrift ‘AMG’. Finishing touch zijn de exclusieve Edition-badge en de specifieke AMG-vloermatten met rode siernaden en F1-logo.

Om deze waardevolle performance-hybrid tegen stof en krassen te beschermen, wordt elk exemplaar geleverd met een op maat gemaakte AMG-indoor car cover met F1-logo. De hoogwaardige hoes heeft een buitenlaag van scheurvast synthetisch vezelweefsel en een antistatische voering van flanel.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.