Brussel,
13
december
2018
|
15:34
Europe/Brussels

Gezamenlijke mobiliteitsonderneming Daimler en BMW wordt volgend jaar actief

Samenvatting

De mobiliteitsonderneming die Daimler AG samen met BMW Group opricht, is vanaf begin volgend jaar actief. Dit is afgesproken door Daimler AG en BMW Group. Na de goedkeuring van het project door de Europese Commissie zetten de twee partners hun gesprekken met de Amerikaanse mededingingsautoriteit voort. De afronding van de transactie, die oorspronkelijk voor dit jaar gepland stond en nog steeds wordt nagestreefd door beide partners, kan niet meer gerealiseerd worden in de resterende weken van dit jaar.

In dit kader zullen de verwachte waarderings- en winsteffecten bij Daimler Financial Services worden gerealiseerd in 2019. Als gevolg daarvan wordt de winstverwachting voor Daimler Financial Services voor 2018 verlaagd. De divisie verwacht nu dat de EBIT aanzienlijk lager zal uitvallen dan in het voorgaande jaar. De winstverwachting (EBIT) voor Daimler Group in het boekjaar 2018 blijft ongewijzigd. Zoals reeds aangekondigd, heeft de transactie geen cashflow-effect op de industriële activiteiten.

Met hun joint venture willen Daimler AG en BMW Group hun mobiliteitsaanbod op het gebied van carsharing, chauffeursservices (ride-hailing), parkeren, opladen en multimodaliteit combineren, om zo een van de grootste aanbieders op het gebied van innovatieve mobiliteitsservices te creëren. Beide autofabrikanten willen de toekomst van mobiliteit vormgeven om hun klanten unieke ervaringen te bieden en partners, zoals steden en gemeenten, helpen bij het realiseren van duurzame stedelijke mobiliteit.

In de toekomst beschikken klanten met een druk op de knop over een holistisch, intelligent en naadloos verbonden ecosysteem voor mobiliteitsservices. Op deze wijze spelen de twee partners in op de uitdagingen die stedelijke mobiliteit met zich meebrengt, alsmede op de wensen van klanten. Bovendien dragen ze samen met steden, gemeenten en andere belangengroepen bij aan verbetering van de levenskwaliteit.