Brussels,
27
juni
2022
|
11:13
Europe/Brussels

Goodwood Festival of Speed: Mercedes-AMG ONE, Vision AMG en VISION EQXX demonstreren de technologische prestaties van Mercedes-Benz door de autosport

De hybride hypercar beleeft zijn dynamische debuut, samen met een vernieuwende designstudie, de meest efficiënte Mercedes-Benz ooit en een reeks van autosporticonen uit verleden en heden om 55 jaar AMG te vieren

Samenvatting

De state-of-the-art hypercar Mercedes-AMG ONE met E PERFORMANCE hybride aandrijving (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 8,7 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 198 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd: 32 kWh/100 km)[1] beleeft zijn dynamische debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed, als onderdeel van de viering van het 55-jarig jubileum van AMG. Naast AMG’s ultieme performance-luxemodellen, waaronder de nieuwe AMG GT Track Series en de GT 63 S E PERFORMANC (gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 7,9 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd (WLTP): 180 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd (WLTP): 12,0 kWh/100 km)[2], zal de AMG ONE voor het eerst in actie te zien zijn wanneer hij deelneemt aan de beroemde Goodwood ‘Hill Climb’. Met de designstudie Vision AMG biedt Mercedes-AMG alvast een kijkje in de volledig elektrische toekomst van Driving Performance. Ook de VISION EQXX komt hier in actie. De meest efficiënte Mercedes ooit geeft acte de présence op Goodwood, net nadat hij 1.202 km  van Stuttgart naar Silverstone en Brixworth op één enkele acculading heeft afgelegd - de tweede trip van dit kaliber in minder dan drie maanden. Op Goodwood staan ​​deze uitersten van moderne Mercedes-prestaties en -efficiëntie zij aan zij met een reeks sportieve autosporticonen uit het verleden om 55 jaar AMG en de technologische prestaties van Mercedes door de autosport te vieren.


 


 

[1] De waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies zijn voorlopige waarden en werden intern bepaald overeenkomstig de certificeringmethode ‘WLTP testprocedure’. Bevestigde waarden van de technische instantie of een EG-typegoedkeuring of certificaat van overeenstemming met officiële waarden zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de vermelde cijfers en de officiële cijfers zijn mogelijk.

[2] De genoemde waarden zijn WLTP CO2-waarden op basis van Artikel 2 No. 3 van de Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers werden berekend op basis van deze waarden. Het energieverbruik werd vastgesteld op basis van Verordening 2017/1151/EU.

Mercedes-AMG ONE is de ster van 55 jaar AMG

Met meer dan 1.000 pk uit een 1,6 liter V6-hybrid-turbomotor trakteert de AMG ONE autosportliefhebbers op een sound die nooit eerder in een productieauto te ervaren was; een Formule 1TM-motor voor de openbare weg. De zeer complexe E PERFORMANCE hybride aandrijving van de Mercedes-AMG ONE is het resultaat van een nauwe samenwerking met de specialisten van Mercedes-AMG High Performance Powertrains in Brixworth. De AMG ONE levert een gecombineerd vermogen van 1.063 pk dankzij een verbrandingsmotor en vier elektromotoren, en beschikt over geavanceerde actieve aerodynamica. Voor de teams in Duitsland en Groot-Brittannië markeert het debuut op het Goodwood Festival of Speed de afronding van een van de meest complexe hypercar-projecten ooit.

De designstudie Vision AMG wijst de weg naar de toekomst. Onder het adembenemende uiterlijk van de vierdeurs coupé gaat het al even indrukwekkende AMG.EA-platform schuil, dat momenteel in Affalterbach wordt ontwikkeld voor volledig elektrisch aangedreven performance-modellen. Het sportieve, hightech en seamless design en de adembenemende proporties verlenen de Vision AMG een futuristisch karakter. De vierdeursconfiguratie maakt ook duidelijk dat de showcar een voorproefje is van een functionele, volledig elektrische sportwagen van de toekomst.

Tijdens de viering van 55 jaar AMG op het Goodwood Festival of Speed maken ook twee van AMG's nieuwste producten hun opwachting bij de ‘Hill Climb’. De GT 63 S E PERFORMANCE gunt liefhebbers alvast een kijkje in de geëlektrificeerde toekomst van het merk. Met zijn elektromotor kan de GT 63 S E PERFORMANCE puur elektrisch de heuvel van Goodwood beklimmen en gebruikt hij een krachtige accu op de achteras om altijd instant hybride vermogen te leveren aan de 843 pk en 1.400 Nm sterke V8-krachtbron. Ook de ultra-exclusieve AMG GT Track Series is aanwezig. De GT Track Series is het krachtigste voertuig ontwikkeld door AMG Customer Racing. Het is gebaseerd op AMG’s uitgebreide GT3- en GT4-race-ervaring en ontworpen voor gebruik op het circuit.

Voor AMG-liefhebbers voorziet het Goodwood Festival of Speed dit jaar ook in een statische tentoonstelling van enkele van de meest iconische modellen uit de rijke historie van het performance-luxemerk, inclusief een glimp van de toekomst. Een gecamoufleerd ontwikkelingsvoertuig van een compleet nieuw AMG-model op basis van het nieuwe C-Klasse platform met de volgende fase van de E PERFORMANCE hybride aandrijving zal te zien zijn op de AMG-stand.

VISION EQXX – recordbrekend elektrisch onderzoeksvoertuig op bedevaart naar Goodwood

De meest efficiënte Mercedes ooit heeft zojuist zijn tweede rit van meer dan 1.000 km op één enkele acculading achter zich en bezoekt Goodwood om daar als ode aan zijn autosportroots deel te nemen aan de beroemde heuvelklim. Voorafgaand aan zijn bedevaart naar het Festival of Speed legde de volledig elektrische VISION EQXX 1.202 km af van Stuttgart naar het Britse racecircuit Silverstone  en vervolgens naar Brixworth, de thuisbasis van Mercedes-AMG High Performance Powertrains. Tijdens de hele roadtrip gebruikte de VISION EQXX zijn innovatieve thermomanagement om een gemiddeld verbruik van 8,3 kWh/100 km te noteren in druk verkeer en bij zomerse temperaturen. In Silverstone werd hij verwelkomd door de Formule 1- en Formule E-experts die hielpen bij de ontwikkeling van de geavanceerde, zeer efficiënte aandrijflijn, én speciale gastcoureur Nyck de Vries. De Nederlander, die uitkomt voor het Mercedes-EQ Formule E-team, reed ongetwijfeld zijn meest efficiënte ronden ooit in een straatauto op het circuit van Silverstone, waarna de VISION EQXX aan de laatste etappe naar Brixworth begon.

De VISION EQXX, die in minder dan twee jaar vanaf de basis werd ontwikkeld tot een rijklaar voertuig, behaalde in april een wereldprimeur toen hij 1.008 km van Sindelfingen naar Cassis aan de Côte d'Azur aflegde met een energieverbruik van 8,7 kWh/100 km en een resterende actieradius bij aankomst van circa 140 km. Hoewel efficiëntiekenmerken als de zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,17, banden met een lage rolweerstand en zonnepanelen op het dak misschien niet op de proef worden gesteld tijdens de korte run van de VISION EQXX op de Goodwood-heuvelklim, hebben deze en vele andere efficiëntie innovaties zich al twee keer bewezen over lange afstanden op de openbare weg.

Mercedes-Benz Classic op het Goodwood Festival of Speed 2022

Mercedes-Benz Classic maakt het mogelijk om de unieke merk- en productgeschiedenis van de onderneming – die teruggaat tot de uitvinding van de automobiel in 1886 – te ervaren. Het Goodwood Festival of Speed viert de complete historie van automotive sportiviteit in een heel bijzondere ambiance. In zijn lange historie heeft Mercedes-Benz in dat opzicht herhaaldelijk maatstaven gecreëerd.

Dit jaar presenteert de traditionele tak van het merk prachtige modellen die ook de thematiek van dit exclusieve evenement weerspiegelen, van sportieve luxe tot succesvol racen. Een voorbeeld bij uitstek voor de eerste categorie is een 300 SL Roadster (W 198), die samen met de Mercedes-AMG SL uit de 232-modelserie wordt tentoongesteld, als symbolen van het 70-jarig jubileum van de SL-sportwagens.

Bij AMG is ook een CL 55 AMG ‘F1 Limited Edition’ te zien; een luxe high-performance coupé uit een bijzonder exclusieve kleine serie. Mercedes-Benz Classic staat op het Festival of Speed in de ‘Main Paddock’ stil bij de prachtige autosportsuccessen van het merk met vier autosporticonen: naast de 300 SLR race-sportwagen ‘704’ (W 196 S) heeft het merk een Sauber-Mercedes C9 Groep C racewagen, een DTM 190 E 2.5-16 Evolution racetoerwagen (W 201) en een nieuw gebouwde, zeer sportieve 450 SL (R 107) meegebracht naar Goodwood.

Met de tentoongestelde klassiekers onderstreept Mercedes-Benz Classic het belang van het erfgoed van de onderneming, als een integraal onderdeel van het merk en het concern, die de toekomst versterkt door zijn innovatiegedreven roots te benadrukken. Het Festival of Speed is een toonaangevend event dat het verleden en de toekomst van mobiliteit viert en een uitstekend platform biedt voor om deze twee uitersten met elkaar te verenigen.