Brussels,
12
januari
2023
|
13:42
Europe/Brussels

In originele racewagenlook: ‘Motorsport Collectors Edition’ voor Mercedes AMG SL 63 4MATIC+

Samenvatting

·      Speciaal model van de performance-roadster, gelimiteerde oplage van 100 stuks

·      Exclusieve tweekleurige lak, star pattern en PETRONAS-kleurige contrastelementen

·      Uitgebreide uitrusting met aerodynamica- en nightpakketten

Mercedes-AMG presenteert ter gelegenheid van het einde van het Formule 1-seizoen 2022 een speciaal model van de SL 63 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd: 13,2–12,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 300-291 g/km)1. Het heeft de looks van de Mercedes-AMG F1 W12 E PERFORMANCE-racewagen: het kleurverloop van hightechzilver metallic tot obsidiaanzwart metallic is geïnspireerd op het model uit de topklasse van de autosport. Hetzelfde geldt voor het star pattern op de flanken en de PETRONAS-kleurige contrastelementen die zijn terug te vinden op de voorskirt, dorpelverbreders en achterdiffusor. Daarbij komen 21” matzwarte tien-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen met PETRONAS-kleurige velgranden. De elektrische stoffen kap is uitgevoerd in zwart.

Het AMG-aerodynamicapakket scherpt niet alleen de looks aan, de grotere flics aan de voor- en achterskirt, de grotere achterdiffusor en het actieve profiel in de voertuigbodem verbeteren ook de aerodynamische eigenschappen. Dit geldt ook voor de downforce en luchtweerstand. Dit resulteert in voordelen voor de rijeigenschappen bij hoge snelheden en een verbeterde efficiëntie.

Het AMG-nightpakket en AMG-nightpakket II versterken de visuele uitstraling van de ‘Motorsport Collectors Edition’. Bij het AMG-nightpakket zijn geselecteerde exterieurelementen uitgevoerd in hoogglanzend zwart: de frontsplitter, dorpelverbreders, buitenspiegels en het sierelement in de achterdiffusor. Het AMG-nightpakket II voegt nog meer elementen toe in zwart chroom, waaronder de grille, typeaanduiding en Mercedes-ster aan de achterzijde. Ook de koplampen en achterlichten zijn inwendig donker gehouden. De remklauwen van het high-performance AMG-composietremsysteem zijn eveneens zwart. De AMG-tankdop in zilverchroom met opschrift ‘AMG’ benadrukt de bijzondere status van de edition.

De standaard AMG Performance-stoelen zijn leverbaar in twee bekledingen: zwart nappaleder/microvezel MICROCUT met rode siernaden of zwart nappaleder/microvezel MICROCUT met gele siernaden. Beide varianten hebben een AMG-embleem in de hoofdsteunen. De sierdelen in AMG-carbon zijn perfect afgestemd op het verwarmde AMG Performance-stuurwiel met carbon stuurkrans.

Tot de zeer royale standaarduitrusting van het speciale model behoren het Burmester® high end 3D-surround sound system, de sfeerverlichting, de MBUX Interieurassistent, het rijassistentiepakket en het head-up display. AMG TRACK PACE biedt ondersteuning met een breed scala aan gegevens voor het rijden op het circuit. Het bagageruimtepakket verhoogt de dagelijkse bruikbaarheid, terwijl de verlichte AMG-instaplijsten de passagiers verwelkomen met het AMG-logo.

Ter bescherming van de waardevolle edition is deze uitgerust met GUARD 360o. Bovendien ontvangt elke klant een op maat gemaakte AMG-indoor car cover. Met zijn ademende buitenlaag van scheurvast synthetisch weefsel en antistatische voering van flanel beschermt de hoes het voertuig in de garage tegen stof en krassen.

[1] De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers gemeten volgens Art. 2 nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers werden berekend op basis van deze cijfers.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.