Brussel,
13
maart
2020
|
16:49
Europe/Brussels

MBUX nu informeler en nóg functioneler

Samenvatting

Sneeuwcondities, een horoscoop of puzzels: via "Hey Mercedes" hebben passagiers in een Mercedes-Benz nu toegang tot nieuwe entertainmentopties van het MBUX multimediasysteem (Mercedes-Benz User Experience). MBUX doet daarnaast de stropdas wat losser en gaat vanaf april informeler communiceren in jij-vorm, in veel verschillende talen.

Een hechte en persoonlijke band met je auto via informele communicatie: MBUX maakt het mogelijk. Vanaf april dit jaar wordt geleidelijk een nieuwe, informelere vorm van interactie geïntroduceerd in nieuwe auto’s in Duitsland, Nederland, Zweden, Spanje, Italië, Brazilië, Polen, Taiwan en Hong Kong. In deze landen zal MBUX binnenkort de bestuurder en passagiers aanspreken in een meer vertrouwde en informele vorm in plaats van de nu meer formele. MBUX wil hiermee als persoonlijke assistent de emotionele band tussen de klant en hun Mercedes-Benz verder versterken.

"Hey Mercedes, hoe is de sneeuw in Samnaun?" Speciaal voor skiërs integreert Mercedes-Benz per direct een nieuwe optie in het MBUX-infotainmentsysteem, waarmee het weerbericht voor specifieke regio's kan worden uitgelezen - in vrijwel elke taal. Hieronder vallen ook sneeuwberichten voor populaire skigebieden zoals Samnaun. Het systeem toont en vertelt details over sneeuwhoogten op de berg en beneden in de vallei, en verstrekt bijvoorbeeld details over hoeveel liften er zijn en hoeveel daarvan momenteel in gebruik zijn.

"Hey Mercedes, wat is de horoscoop voor een Waterman?" MBUX kan nu ook per direct in de sterren kijken voor de bestuurder, terwijl hij of zij de ogen op de weg kan houden. Het is nu ook mogelijk om een ​​persoonlijke horoscoop te laten voorlezen (alleen beschikbaar in Duits en Brits Engels). Om tot de persoonlijke horoscoop te komen, wordt via een spraakdialoog de geboortedatum of het sterrenbeeld van de berijder opgevraagd.

Stad, land, rivier: naast het aanbieden van nieuwe astrologische diensten, kan MBUX nu ook fungeren als quizmaster om passagiers te vermaken met een fascinerende geo-quiz over de hoofdsteden van de wereld. Zo helpt MBUX mee om de reis in een Mercedes-Benz nog aangenamer te maken.

Deze nieuwe diensten vormen een aanvulling op het reeds uitgebreide aanbod aan entertainment- en assistentiefuncties van MBUX tijdens elke reis. De andere sterke punten van MBUX zijn, naast de gebruiksvriendelijke stemassistent, de intuïtieve touchscreenbediening van het mediadisplay en een navigatiedisplay dat gebruikmaakt van augmented reality-technologie tijdens actieve navigatie waarbij videobeelden van de omgeving van het voertuig worden aangevuld met nuttige navigatie-informatie.