Brussel,
10
juli
2020
|
22:00
Europe/Brussels

Meet Mercedes DIGITAL #5 – Feitencheck: plug-in hybrides van Mercedes-Benz

Samenvatting

Aflevering vijf van het nieuwsformat Meet Mercedes DIGITAL gaat in op de vooroordelen rondom plug-in hybridetechniek. Torsten Eder, Chief Engineer Mercedes-Benz Drivetrains, en Christina Currle-Hamel, Hoofd Mercedes-Benz Product Management Compact Cars, bespreken de meest voorkomende aannames op het gebied van plug-in hybrides en onderzoeken of ze terecht zijn. De experts testen de nieuwste EQ Power-modellen van Mercedes-Benz in de praktijk in het dagelijkse verkeer. “Meet Mercedes DIGITAL # 5: Myth-busting with plug-in hybrids” wordt op 13 juli 2020 om 14.00 uur uitgezonden in een mediaspecial op het digitale platform Mercedes me media (https://media.mercedes-benz.com/meetmercedesdigital) en zal daarna beschikbaar zijn als video-on-demand.

De EQ Power-modellen van Mercedes-Benz zijn parallelle hybrides die ook kunnen worden opgeladen via externe elektriciteitsnetwerken (plug-in). Hun aandrijflijnen bestaan ​​uit een elektromotor en een verbrandingsmotor die samenwerken en de auto afzonderlijk of gezamenlijk kunnen aandrijven. Dit betekent dat ze het beste van twee werelden bieden: in de stad rijden de EQ Power-modellen op elektriciteit en dus lokaal emissievrij en over langere afstanden profiteren ze van het bereik van de verbrandingsmotor. Hierdoor horen ze bij de belangrijkste modellen voor het op korte termijn verminderen van de schadelijke CO2-uitstoot. Desalniettemin blijven er enkele hardnekkige mythen bestaan ​​over deze aandrijflijntechnologie. Veel critici klagen dat het verbruik van 1,4 liter per 100 kilometer voor een EQ Power-model onrealistisch is. Anderen staan ​​erop dat wanneer de batterij leeg is, het extra gewicht van de elektromotor en de batterij het brandstofverbruik hoger maken dan dat van een conventionele auto. De testritten in deze aflevering laten zien of deze vooroordelen in de praktijk bevestigd worden.

De Meet Mercedes DIGITAL-serie, die in mei werd gelanceerd, is een innovatief nieuwsformat op Mercedes me media. Met regelmatige afleveringen in de vorm van een nieuwsbulletin, behandelt het format actuele onderwerpen, gaat het de diepte in en biedt het deskundige analyses. De gemodereerde shows omvatten studio-interviews en verslagen vanaf verschillende locaties en testcircuits. Elk onderwerp wordt aangevuld met diepgaande informatie in de vorm van video's, graphics, persberichten en afbeeldingen die als download beschikbaar gesteld worden.