Brussel,
04
maart
2019
|
14:51
Europe/Brussels

Mercedes-Benz & Koen Wauters

TV-presentator en Clouseau frontman Koen Wauters

Samenvatting

Brussel. Sinds 1 januari 2019 is Koen Wauters de nieuwe Mercedes-AMG Ambassadeur en recent nam hij de sleutels van zijn Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Break in ontvangst. De volgende twee jaar is hij het nieuwe gezicht van de performance cars van het merk met de ster waarbij puur rijplezier en sportiviteit worden gekoppeld aan veilig en milieuvriendelijk onderweg zijn. “Alles wat ik van een auto verwacht, vind ik terug bij Mercedes-Benz en dan vooral bij de AMG-modellen”, aldus Koen Wauters.

“Onze performance modellen staan voor puur rijplezier gekoppeld aan sportiviteit van de hoogste graad zonder daarbij het ecologische aspect uit het oog te verliezen”, vertelt Peter Zijlstra, Head of Marketing Mercedes-Benz Cars Benelux. “Met Koen Wauters aan het stuur van Mercedes-AMG zetten we die eigenschappen alle kracht bij. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat we op deze manier zowel onze bestaande als onze nieuwe doelgroepen aanspreken en dit over heel België.”

“Ik kijk er enorm naar uit om de merkambassadeur voor Mercedes-AMG te zijn”, opent Koen Wauters. “Het is voor mij niet alleen een plezier, maar ook een voorrecht. Dit merk zit me als gegoten omdat het net als ik steeds op zoek gaat naar vernieuwing waarbij de out-of-the-box mentaliteit toelaat om grenzen te verleggen. Dat uit zich in een evolutie waarbij veiligheid en ecologie hand in hand gaan met sportiviteit en een mooi design. Kortom, alles wat ik van een auto verwacht, vind ik terug bij het merk met de ster. Trouwens, ik heb ooit het genoegen gehad om met een Mercedes SLS AMG te racen op circuit en dat is en blijft één van mijn mooiste herinneringen in meer dan 25 jaar autosport. Net omdat ik zo gebeten ben door de automicrobe, associeer ik me speficiek met de performance modellen. Neemt niet weg dat ze er in slagen om sportiviteit te koppelen aan puur rijplezier en vooral aan een verantwoorde uitstoot en dito veiligheid. Net dat spreekt mij enorm aan want ik ben immers niet alleen autoliefhebben er -piloot, ik ben vooral een familieman. Om die reden heb ik dan ook voor een breakversie gekozen.”


Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Break

De designo selenietgrijze E-Klasse 63AMG is uitgerust met het exclusieve AMG Nappa leder en met de meest recente connectiviteits- en veiligheidstechnologieën. Dit laat onder meer toe om de auto in een handomdraai om te toveren van een cosy familiewagen tot een kantoorruimte met de vereiste communicatiemogelijkheden en daarbij te allen tijde veilig onderweg te zijn. En met apple car play heb je je voorkeurmuziek steeds bij de hand.


Koen Wauters

In 1984 zetten de broers Koen (°1967) en Kris Wauters hun schouders onder de Vlaamse band Clouseau, die vijf jaar later definitief doorbrak met de hit ‘Anne’. Meer dan dertig jaar later is Clouseau nog steeds één van de populairste muziekgroepen in Vlaanderen. Koen Wauters was niet alleen frontman van Clouseau, in 1989 startte hij zijn TV-carrière als presentator voor de commerciële zender VTM, die tot op de dag vandaag hoge toppen scheert. Hij presenteerde tal van programma’s waaronder recent Belgium’s got Talent en momenteel is hij zangcoach in the Voice van Vlaanderen. Daarnaast is Koen Wauters ook gekend als autopiloot. Hij nam twaalf keer deel aan de Dakar rally en racet al meer dan 25 jaar in Belgische en Europese competities.