Brussel,
27
september
2018
|
15:45
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Cars op het Autosalon van Parijs 2018

Mercedes-Benz toont drie wereldpremières in Parijs:

Samenvatting

Stuttgart/Parijs. Op het Autosalon van Parijs (van 4 tot 14 oktober) richt Mercedes-Benz Cars de schijnwerpers niet alleen op de door batterijen aangedreven elektrische Mercedes-Benz EQC (gecombineerd energieverbruik: 22,2 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissies: 0 g/km, voorlopige cijfers) [i], maar ook op de wereldpremières van de GLE en de B-Klasse.

Voor het eerst kan het grote publiek ook kennis maken met een volledig nieuw instapmodel uit de wereld van Driving Performance, de Mercedes-AMG A 35 4MATIC (gecombineerd brandstofverbruik: 7,4 - 7,3 l/100 km; gecombineerde CO2-emissies: 169-167 g/km) [i]. De nieuwe zescilinder GT 43 4MATIC+ 4-deurs coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 9,4 - 9,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissies: 215-209 g/km)ii maakt het aanbod van Mercedes-AMG op het autosalon volledig. Een andere blikvanger is een model dat smart speciaal voor het salon gebouwd heeft, om de 20e verjaardag van het merk in de verf te zetten.


De Mercedes-Benz GLE is de bestverkopende SUV in de geschiedenis van Mercedes-Benz. De nieuwe GLE die zich op de weg even comfortabel als een luxeberline toont, beschikt nu ook over betere terreineigenschappen dan ooit. Het nieuwe model biedt beduidend meer interieurruimte. Daarnaast onderscheidt het zich nog door de nieuwe gebruikersinterface, de aanzienlijk verruimde en verfijnde assistentiesystemen, de laagste luchtweerstand in zijn segment, een compleet nieuw motoraanbod en een hele reeks van andere innovaties.

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse legt de nadruk op het sportieve karakter van de Sports Tourer. Hij oogt dynamischer dan zijn voorganger, terwijl hij tegelijk wendbaarder is en een hoger comfortniveau biedt. Daarnaast werd ook het interieur vergroot en zijn de krachtbronnen in het motoraanbod nog zuiniger en schoner. Zijn avantgardistisch interieur met het unieke design van het instrumentenbord roept een uitzonderlijk ruimtegevoel in het leven. De intuïtieve interface van het aanpasbare MBUX-multimediasysteem is baanbrekend. En dankzij de moderne assistentiesystemen, met functies die van de S-Klasse zijn overgenomen, heeft de B-Klasse een van de hoogste niveaus op het vlak van de actieve veiligheid in zijn segment.

Een instap in de wereld van Driving Performance: de Mercedes-AMG C 35 4MATIC.

Met de A 35 4MATIC presenteert Mercedes-AMG een volledig nieuw instapmodel om de wereld van Driving Performance binnen te treden. Het model dat op de nieuwe Mercedes-Benz A‑Klasse gebaseerd is, wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde viercilinder turbomotor van 2,0 liter met een vermogen van 225 kW (306 pk). Het koetswerk, de ophanging, de vierwielaandrijving, de versnellingsbak, de rijprogramma’s, de precieze afstelling – de ingenieurs van AMG hebben elk detail ontwikkeld met het oog op een maximale rijdynamiek zonder afbreuk te doen aan het comfort in het dagelijkse gebruik.

Daarnaast is ook de AMG GT-familie met een nieuwkomer uitgebreid. De nieuwe 270 kW (367 pk) sterke zescilinder Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4‑deurs coupé(gecombineerd brandstofverbruik: 9,4 - 9,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissies: 215-209 g/km)i is een aantrekkelijk geprijsd instapmodel dat het aanbod sportwagens uitbreidt. Het uiterlijk, de technologie, de uitrusting en de individualiseringsmogelijkheden zijn dezelfde als die van de krachtigere zescilinder AMG GT 53 4MATIC+ die in maart 2018 onthuld werd (gecombineerd brandstofverbruik: 9,4 - 9,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissies: 215-209 g/km)i

smart: open voor alles en nooit vervelend

Met de wereldpremière van een speciaal voor het salon ontwikkelde smart, geeft het merk een speelse uitdrukking aan zijn levenshouding: eenvoudig, sober en puur, nooit vervelend en altijd onconventioneel. Om de 20e verjaardag van het merk in de verf te zetten, verwijst de ‘show car’ ook naar de eerdere ontwerpstudies Crossblade (2002) en forspeed (2011). Dat laatste model, een radicale elektrische cabrio, was een voor de hand liggend voorbeeld voor de nieuwe ‘show car’.

Het speciale model "edition pureblack" is beschikbaar voor de verkoop. Het combineert een afwerking in matzwart met onderdelen in glanzend zwart - zoals de zijschorten, de dakspoiler en de diffusor - en met rode accenten.

Premières voor het autosalon: nieuwe modellen van Mercedes-Benz EQ

Het nieuwe product- en technologiemerk EQ onthult in Parijs twee modellen. De EQC, het eerste volledig elektrische seriemodel van Mercedes-Benz EQ, zal voor het eerst op een autosalon te zien zijn. De Mercedes-Benz onder de batterijvoertuigen: als dusdanig staat hij symbool voor een nieuw mobiliteitstijdperk met een uitgebreide dienstverlening voor de elektrische mobiliteit van vandaag en morgen. De EQC maakt indruk met zijn eigenschappen op het vlak van comfort, kwaliteit en autonomie.

De speciaal voor het salon gebouwde EQ Silver Arrow vormt een verleidelijke vooruitblik op de toekomst van het design. De eenzitter is ook een eerbetoon aan de succesvolle recordwagen W 125 uit 1937.

Ook de A-Klasse berline maakt zijn debuut op een autosalon. Hij vertegenwoordigt de compacte instap in de wereld van premium berlines van Mercedes-Benz.

[i] De vermelde cijfers werden gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Dit zijn NEDC CO2-waarden in overeenstemming met Art. 2 No. 1 van de richtlijn (EU) 2017/1153. Ook de cijfers voor het brandstofverbruik werden op basis van die cijfers berekend. Meer informatie over de voertuigen in het aanbod per land, met inbegrip van de WLTP-waarden, vindt u op www.mercedes-benz.com.