Brussel,
18
november
2021
|
17:03
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’

Samenvatting

Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’. De nieuwe Citan won de felbegeerde titel samen met de Renault Kangoo, die op hetzelfde platform wordt gebouwd. Voor Mercedes-Benz is het de vierde maal dat het merk de ‘International Van of the Year’ (IVOTY) onderscheiding voor één van zijn lichte bedrijfswagens ontvangt, na eerdere awards in 1995, 1997 en 2005.

Tijdens deze 30e editie van de International Van of the Year-verkiezing kwalificeerden in totaal 14 bestelwagens met uiteenlopende aandrijfconcepten zich voor de titel. Belangrijke criteria waarop de vakjury de genomineerden beoordeelde, waren de bijdrage van de auto’s aan de efficiency, veiligheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de lichte bedrijfswagensector. De Citan presteerde op alle gebieden uitstekend en bovendien sprak de jury haar waardering uit voor het innovatieve MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsysteem en het uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen.

Volgens Leo Van Hoorick (Belgisch jurylid van de internationale IVOTY-verkiezing en redacteur van Transoporama en Transactueel). De nieuwe Citan is een bijzonder geslaagde bestelwagen en is in menig opzicht een echte Mercedes, ik denk aan het MBUX infotainment-systeem en aan de vele veiligheidsvoorzieningen. En hij is ook heel comfortabel.”

Door professionals, voor professionals

Vanzelfsprekend is Mercedes-Benz zeer verheugd met het toekennen van de ‘International Van of the Year 2022’-titel. “De Citan is compleet nieuw ontwikkeld - door professionals, voor professionals - en vormt een perfecte toevoeging aan onze bestaande Mercedes-Benz Vans-range”, verklaarde Marcus Breitschwerdt, hoofd Mercedes-Benz Vans. “Zowel de Gesloten Bestelwagen als de Tourer biedt onze klanten een uitgebreid pakket aan toepassingen en mogelijkheden en een hoge mate aan functionaliteit, bij een zeer hoog rijcomfort en de bewezen veiligheidsstandaarden van Mercedes-Benz.”

Nieuwe Mercedes-Benz Citan: vanaf deze maand leverbaar in België en Luxemburg

De nieuwe Citan heeft het DNA dat klanten van Mercedes Benz gewend zijn: van het onmiskenbare familiedesign tot zijn rijgedrag en uiteraard de veiligheids- en connectiviteitssystemen. Ondanks een royaal ruimteaanbod en een hoog laadvolume heeft de Citan compacte buitenafmetingen die de nieuwe bestelwagen een breed scala aan toepassingen bieden, vooral in binnenstedelijke distributieactiviteiten.

In België en Luxemburg is de nieuwe Citan inmiddels te bestellen, als Gesloten Bestel en als Tourer, en zijn de eerste auto’s inmiddels de weg op. Later volgen meer varianten met een lange wielbasis en de eCitan, de 100% elektrisch aangedreven Citan. De consumenten adviesprijzen beginnen bij € 18.390 (excl. btw) voor de Citan 110 in Gesloten Bestel-versie, voorzien van een 75 kW (102 pk) benzinemotor in de PRO-uitvoering. De Citan Tourer 110 is als PRO-uitvoering te bestellen vanaf € 21.350 (excl. btw) - € 25.834 (incl. btw).

Contactinformatie:

Sandra Vanmarcke, +32 724 13 39, sandra.vanmarcke@daimler.com

P2021-10

Mercedes-Benz AG in één oogopslag
Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 175.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2018 werden bijna 2,3 miljoen auto’s en meer dan 420.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.