Brussel,
16
november
2020
|
20:29
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Citan: wereldpremière compacte bestelwagen in 2021

Mercedes-Benz Vans levert modellen in de segmenten van de kleine, middelgrote en grote bedrijfswagens, w aarmee het merk voor elke klant het perfecte aanbod heeft. In de klasse van de kleine bestelauto’s presenteert Mercedes-Benz in de tweede helft van 2021 de opvolger van de Citan, als onderdeel van de Mercedes-Benz Vans modelrange. Het platform voorziet tevens in een volledig elektrische versie.

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is een grondig doorontwikkelde versie. Het model krijgt het herkenbare merk-DNA, wat bijvoorbeeld terugkomt in het opvallende design, de veiligheid en de connectiviteit.

De compacte buitenafmetingen, maar tegelijkertijd verrassend ruime laadruimte met veel opbergmogelijkheden in het interieur maken de kleine bestelwagen geschikt voor vele toepassingen, met name voor bezorgdiensten in de binnenstad. Breed openende schuifdeuren – zowel aan de linker- als rechterkant van de auto – en een lage laaddrempel bieden comfortabel toegang tot de laadruimte en vereenvoudigen het in- en uitladen. Naast de hoge functionaliteit en grote veelzijdigheid krijgt de nieuwe Citan een uitgebreide veiligheidsuitrusting en een hoog rijcomfort. De onthulling staat gepland in de tweede helft van volgend jaar.