22
februari
2010
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz F 800 Style: Vooruitblik op een topberline met ‘groene’ technologie en een avant-gardistisch design

· Een herinterpretatie van het concept ‘fascinatie en verantwoordelijkheid’

· Multi-aandrijfplatform maakt combinatie van twee alternatieve aandrijvingen mogelijk: oplaadbare hybride of brandstofcel

· Intelligent weergaveconcept gericht op elektrisch rijden

· HMI met cameratouchpad voor een intuïtieve en nauwkeurige bediening

· Traffic Jam Assistant voor meer comfort en veiligheid

De Mercedes-Benz F800 Style is een studiemodel dat vanuit een nieuw perspectief vooruitblikt op de toekomst van luxewagens. De luxeberline met vijf plaatsen paart uiterst efficiënte aandrijftechnologieën aan een ongeëvenaarde veiligheids- en comfortuitrusting en een emotieve designtaal die de huidige stijl van Mercedes-Benz herinterpreteert volgens de merkfilosofie van gecultiveerde sportiviteit. De F800 Style heeft een ruim interieur boordevol intelligente zit-, bedienings- en weergaveconcepten. Een andere nieuwigheid die geen enkele grote berline ter wereld aanbiedt, is het volledig nieuwe multiaandrijfplatform dat geschikt is voor een elektrische aandrijving met brandstofcellen (goed voor een rijbereik van bijna 600 kilometer) of het gebruik van een oplaadbare hybride, die tot 30 kilometer zuiver elektrisch kan rijden. Beide versies van de F 800 Style introduceren mobiliteit zonder lokale emissies dus in het segment van de luxeberlines. Tegelijk zijn ze perfect aangepast voor dagelijks gebruik en komen ze erg dynamisch uit de hoek.

“We doen al het mogelijke om ecologische verantwoordelijkheid en gebruiksgemak voor de klant samen te brengen in een fascinerende automobiel,” aldus Dr. Thomas Weber, het lid van de Raad van Bestuur van Daimler, verantwoordelijk voor onderzoek in de groep en de ontwikkeling van Mercedes-modellen. “Het nieuwe studiemodel F 800 Style combineert dat engagement om de toonaangevende, innovatieve aandrijfconcepten met de traditionele Mercedes-waarden op het vlak van design, veiligheid, comfort en prestaties.”