26
januari
2011
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz: F Cell World Drive

De elektrisering van voertuigen biedt een enorm potentieel voor een duurzame individuele mobiliteit en is dan ook van cruciaal belang. Mercedes-Benz is een toonaangevende speler in de ontwikkeling van elektrische personenwagens. We zijn vastbesloten om elke klant een wagen te bieden die al zijn wensen vervult en bovendien veilig, gebruiksvriendelijk en duurzaam is.

Voor ons is de brandstofceltechnologie zonder twijfel de meest geschikte oplossing voor emissievrij rijden en zal ze de toekomst van de auto beheersen. In tegenstelling tot andere oplossingen voor elektrische mobiliteit garanderen brandstofcellen een groot en lokaal emissievrij rijbereik en korte tanktijden. Bovendien zijn ze geschikt voor diverse types van voertuigen. De Mercedes-Benz B-Klasse F-CELL belichaamt onze innovatieve kracht en de inspanningen die we leveren op onze weg naar emissievrije mobiliteit. Met een tanktijd van slechts drie minuten haalt deze emissievrije wagen een rijbereik van ongeveer 400 kilometer, waardoor hij perfect geschikt is voor dagelijks gebruik.

Met ‘Mercedes-Benz F-CELL World Drive’ bewijzen we dat de Mercedes-Benz B-Klasse F-CELL niet alleen is opgewassen tegen de meest extreme verkeers- en weersomstandigheden maar ook klaar is om de wereld te inspireren. Ons ‘World Drive’-evenement zal demonstreren hoe ver de brandstofceltechnologie intussen is verbeterd en in welke mate ze overal ter wereld zou bijdragen tot duurzame mobiliteit als er een aangepaste infrastructuur zou bestaan. Daarom vraagt Mercedes-Benz alle betrokken partijen met aandrang om werk te maken van de ontwikkeling van een adequate waterstofinfrastructuur die de uitbreiding van de brandstofceltechnologie ondersteunt.

Als knipoog naar de 125e verjaardag van de auto zal de Mercedes-Benz B-Klasse F-CELL de wereld rondrijden in 125 dagen. Journalisten krijgen daarbij de exclusieve kans om deel te nemen aan deze reis rond de wereld en het beste van de brandstofceltechnologie te ervaren.

 
Mercedes-Benz F-CELL World Drive’ - Feiten

· Duur van 125 dagen

· Symbolisch startsein op 29 januari 2011 in Stuttgart

· Start van ritten op 30 januari 2011 in Stuttgart

· Aankomst op 3 juni 2011 in Stuttgart, na een volledige reis rond de wereld

· Drie exemplaren van de B-Klasse F-CELL, rijafstand per auto: ongeveer 30.000 kilometer

· Exclusieve kans voor 120 internationale journalisten om deel te nemen aan een uniek en wereldwijd evenement door de rondreis op bepaalde secties van de route te vervoegen.

· Landen: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, VS, Canada, Australië, China, Kazakstan, Rusland, Noord-Europa, Duitsland

· Ongeveer 20 lokale persactiviteiten in grote steden langs de route