28
maart
2012
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz GLK 2012

Een nieuw design, een nieuwe, uitgebreide uitrusting, hypermoderne rijhulpsystemen en even dynamische als energiezuinige motoren. Met die troeven wil de nieuwe GLK-Klasse zijn suprematie in het segment van de compacte SUV’s versterken. De koetswerkwijzigingen geven de wagen een nog serenere uitstraling. Zo koppelt hij het klassieke profiel van een geblokte terreinwagen aan de designtaal van de moderne berlines van Mercedes-Benz. Een volledig herwerkte sierinleg, hoogwaardige materialen een nieuwe interieuruitrusting werken samen om de rijervaring nog aangenamer te maken en dat geldt ook voor de volledig nieuwe infotainmentsystemen. De GLK modeljaar 2012 kan schermen met een nooit gezien arsenaal aan hoogtechnologische rijhulpsystemen en door talloze BlueEFFICIENCY-ingrepen zoals het standaard ECO stop-startsysteem. De nieuwe compacte SUV innoveert ook met de lancering van het uitlaatgaszuiveringssysteem BlueTEC waarmee de dieselversies aan de Euro 6-normen voldoen. Joachim Schmidt, lid van de directie van Mercedes-Benz Cars, verantwoordelijk voor Distributie amp; Marketing: “De GLK is een dynamische en trendy compacte SUV met intelligente technologie en een sterk karakter. We willen hem tot een van de nieuwe pijlers van ons gamma vrijetijdsterreinwagens maken en rekenen erop dat hij de wereldwijde groei van Mercedes-Benz in dit segment een nieuwe dynamiek zal geven.

De GLK blinkt uit door zijn uitzonderlijk dynamisme, zijn opmerkelijk veiligheidsniveau en zijn ongeëvenaard rijcomfort op de weg. Naast de achterwielaangedreven versies staan ook de modellen met permanente 4MATIC-vierwielaandrijving garant voor uitmuntende prestaties, zelfs op de moeilijkste wegen en terreinen.

Net zoals de SUV’s en terreinmodellen van Mercedes-Benz beantwoordt de GLK immers aan het merkdevies dat alle modellen met de beroemde ‘G’ in hun naam ook de genen van die ‘G’ moeten bezitten. De voorvader van alle moderne SUV’s met de ster en peter van de GLK viert dit jaar trouwens zijn 33e verjaardag en ondergaat voor die gelegenheid een echte verjongingskuur.

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.