Brussel,
08
mei
2019
|
16:53
Europe/Brussels

Mercedes-Benz helemaal klaar voor volgend rondje MercedesTrophy

Samenvatting

Alle winterplooien zijn gladgestreken, de greens zien er opnieuw groen uit en de vlaggen zijn geplant. Met andere woorden, Mercedes-Benz is helemaal klaar voor een nieuw seizoen van de MercedesTrophy in de Benelux. Het eerste toernooi vond plaats in de Royal Ostend Golf Club op 2 mei. Net als de voorgaande jaren kruisen meer dan 3.000 deelnemers de golfclubs op de mooiste banen van de Benelux. Want ook dit jaar verlegt men de grenzen en strijkt de Mercedes-Benz golfkaravaan neer in buurlanden Nederland en Luxemburg. Tijdens deze prestigieuze en tevens vriendschappelijke wedstrijden worden zowel score- als visitekaartjes in een ontspannen sfeer uitgewisseld. Het toernooi staat sinds zijn ontstaan, ondertussen 30 jaar geleden, garant voor stijl, klasse, sportiviteit en fairplay. Dit seizoen vraagt Mercedes-Benz speciale aandacht voor haar belangrijkste sociaal initiatief, de samenwerking met Laureus: een wereldwijde foundation die kansarme jongeren via sport ervaringen en kansen biedt voor een betere toekomst.

Het nieuwe seizoen van de MercedesTrophy brengt heel wat nieuwigheden met zich mee. Zo worden er vijfnieuwe clubs geïntroduceerd: Bernardus Golf, Noordwijkse Golf Club, Millennium Golf, Golf Château de la Tournette en Royal Waterloo Golf Club, waar dit jaar de finale zal plaatsvinden. Er worden ook enkele nieuwe sponsors voorgesteld. ABN ABN-AMRO private banking, ProData Systems, La Boucle en IMB worden vanaf dit seizoen partners van de MercedesTrophy. Tenslotte doet een nieuwe competitievorm haar intrede. Er wordt dit jaar een speciale prijs uitgeloofd voor het behalen van de Leary op een par 4. Ook mag de speler die het minste slagen op zijn scorekaart noteert mee naar de Pro-Am in oktober.

Tot slot kunnen de deelnemers van de MercedesTrophy dit jaar kennismaken met de nieuwe Mercedes-Benz EQC. Wanneer de spelers tussen de wedstrijden hun batterijen opladen, kunnen ze zich ook verdiepen in het opladen van de EQC, want de wagen is een volwaardige, elektrische Mercedes-Benz. Deze 100% elektrische SUV is met recht en rede de auto van overmorgen te noemen dankzij cutting-edge innovaties, het vooruitstrevende design, en bovenal de uitmuntende prestaties. Naast het verbluffende vermogen van 408pk, garandeert de 80 kWh batterij meer dan 400 km autonomie. Uiteraard kunnen de deelnemers die dag ook een testrit met de Mercedes-Benz EQC aanvragen.

Kalender MercedesTrophy 2019

Club

Guest days

Member days

Royal Ostend Golf Club

2-3 mei

4 mei

Golf Club de Sept Fontaines

16-17 mei

18 mei

Royal Golf Club du Château d'Ardennes

23-24 mei

 

Royal Golf Club Sart Tilman

6-7 juni

8 juni

Bernardus Golf (NL)

13-14 juni

 

Naxhelet Golf Club

27-28 juni

29 juni

Golf & Countryclub De Palingbeek

4-5 juli

7 juli

Royal Antwerp Golf Club

11-12 juli

13 juli

Noordwijkse Golfclub

18-19 juli

 

Kikuoka Country Club

25-26 juli

 

Millennium

1-2 augustus

3 augustus

Royal Latem Golf Club

8-9 augustus

10 augustus

Golf château de la Tournette

29-30 augustus

31 augustus

Royal Waterloo Golf Club (Benelux Finale)

6 september