22
oktober
2015
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Mechelen in een nieuw kleedje

Erkend concessiehouder Mercedes-Benz Mechelen huldigt haar nieuwe gebouw op 22

oktober. Het renovatieproject kreeg in 2013 groen licht en 2 jaar later zijn de werken volledig afgerond. Het investeringsplaatje van €3.000.000 geeft het team van Mercedes-Benz Mechelen alle troeven in handen om nog professioneler te zijn, om nog betere service te leveren. Kortom, om haar klanten ‘the best customer experience’ te bezorgen – een onvergetelijke ervaring.

Het team van Mercedes-Benz Mechelen onder leiding van Afgevaardigd Bestuurder Raf Gielis stelt met veel trots de nieuwe showroom en dito werkplaatsen voor.

“De merken Mercedes-Benz en smart dragen het label ‘premium’ en dus moeten wij als concessiehouder dat niveau ook waarmaken”, vertelt Dhr. Gielis. “Een nieuwe infrastructuur drong zich op. De vorige was niet alleen gedateerd, er was ook een gebrek aan ruimte en bovendien wilden we een verschillende benadering voor onze personenwagens, vans en trucks. Op die manier hebben we niet alleen de geschikte oppervlakte om onze modellen te tonen, maar kunnen we elke klant op een zeer specifieke en individuele manier benaderen. Hetzelfde gaat trouwens op voor onze werkplaatsen. Maatwerk voor onze klanten kortom.”

De plannen voor de verbouwing kregen onder leiding van architect Nicolas Vanderhaegen vorm in 2013, de vergunningen werden toegekend op 25 april 2014 en 6 maanden later  startte aannemer Gijbels de werken. Van start tot finish werd er in Mechelen een grote flexibiliteit van klanten en personeel gevraagd.

“Kon niet anders omdat we op ons bestaande adres opteerden voor een grondige renovatie. Onze ligging aan de afrit 10 van de E19 is wat toegankelijkheid en bereikbaarheid betreft van goudwaarde en dus moesten we onze activiteiten tijdelijk anders aanpakken en in minder gunstige arbeidsomstandigheden werken. Maar zowel ons team als onze klanten wisten dat hun geduld zou worden beloond.”

Renovatie

Details over de nieuwe showroom en de atliers graag:

-          Aparte ingangen? één grote hoofdingang, bereikbaarheid van alle afdelingen is optimaal

-          Grootte/oppervlakte ±2500 m²

-          Welke snufjes op vlak van sales en AS? Touchtable/ Ledschermen

-          Hoe milieuvriendelijk is het gebouw? Ledverlichting/Dakisolatie/laadpalen

-          Typische kenmerken/service van MB Mechelen:

6 dagen open/24u service- van smart tot Actros

Bereikbaarheid

Concièrge

Mercedes-Benz Mechelen De roots van Erkend concessiehouder Mercedes-Benz Mechelen zag in de jaren 60’ het levenslicht aan het Rode Kruisplein – in de onmiddellijke omgeving van de toenmalige IMA-site; de toenmalige invoerder van Mercedes-Benz personenwagens in België.

In de jaren 80’ verhuisde de voorloper van de huidige concessie naar het huidige adres op de Brusselsesteenweg waar het in sinds 1999 actief is onder de naam Mercedes-Benz Mechelen. De concessie is verantwoordelijk voor de verkoop en de dienst naverkoop van de personen-, bestel- en vrachtwagens van het merk met de ster. Daarnaast heeft zij ook het merk smart – het icoon van de stedelijke mobiliteit – onder haar hoede.

Mercedes-Benz Mechelen realiseerde in 2014 een omzet van €47.501.034 en stelt 70 mensen tewerk.