Brussel,
31
mei
2021
|
18:28
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Museum wordt op 1 juni heropend

Samenvatting
  • Speciale Formule 1-presentatie over zeven dubbele wereldkampioenschappen op rij
  • Speciale tentoonstelling: ‘Mobiliteit van de toekomst’
  • Mercedes-Benz ster van Hauptbahnhof Stuttgart te zien in Mercedes-Benz Museum

Vanaf 1 juni 2021 opent het Mercedes-Benz Museum zijn deuren weer voor bezoekers van de permanente tentoonstelling. Er zijn momenteel twee extra tentoonstellingen, die beide gratis toegankelijk zijn: een speciale Formule 1-presentatie, die eind 2020 al op het programma stond, en de speciale tentoonstelling ‘Mobiliteit van de toekomst.

Kijk voor meer informatie over de toegangsvoorschriften op https://www.mercedes-benz.com/de/classic/museum/ of bel de hotline op +49 711 17-30000.

De heropening na de door de coronapandemie veroorzaakte sluiting gaat gepaard met een uitgebreid hygiëneconcept van het museum. Zo worden de roltrapleuningen vanaf nu voortdurend gedesinfecteerd. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier en zonder chemische toevoegingen door een geïntegreerde module die de leuningen bestraalt met UV-C licht en zo ziektekiemen op effectieve wijze doodt.

Nieuwe tentoonstellingen

Een speciale presentatie in de grote zaal van het museum op entreeniveau toont alle F1-racewagens van het Mercedes-AMG Petronas Formule 1 Team van 2014 tot en met 2020. Deze Silver Arrows vertegenwoordigen een unieke reeks successen in de hoogste klasse van de autosport, met zeven wereldkampioenschappen op rij. Terwijl het team zeven keer op rij het constructeurskampioenschap behaalde, won Lewis Hamilton zes keer de wereldtitel voor coureurs: in 2014 en 2015 en tussen 2017 en 2020. Daarnaast werd Nico Rosberg in 2016 gekroond tot Formule 1-kampioen. Uitgebreide informatie: https://media.daimler.com/marsMediaSite/ko/en/50032323

De speciale tentoonstelling ‘Mobiliteit van de toekomst’ is te beleven in de Future Lounge op niveau 0 van het museum. Hier worden visies en concrete oplossingen van Mercedes-Benz voor mobiliteitstechnologieën en -services getoond. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier thema’s die de belangrijkste kwesties en ontwikkelingen rondom de mobiliteit van de toekomst belichten. De tentoongestelde objecten tonen zowel de nieuwste Mercedes-Benz serieproductietechnologie als ontwerpen en concepten voor de mobiliteit in de komende jaren. Uitgebreide informatie: https://media.daimler.com/marsMediaSite/ko/en/50032374

De speciale Formule 1-presentatie en de speciale tentoonstelling ‘Mobiliteit van de toekomst’ zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het Mercedes-Benz Museum.

De Mercedes-Benz ster van het Hauptbahnhof Stuttgart

Op 26 maart 2021 verwelkomde het Mercedes-Benz Museum een heel bijzondere gast: de Mercedes-Benz ster van de toren van het Hauptbahnhof Stuttgart. Deze is voor de duur van de moderniserings- en renovatiewerkzaamheden van het door Paul Bonatz ontworpen stationsgebouw naar het Mercedes-Benz Museum verhuisd.

Bezoekers van het museum kunnen het beroemde oriëntatiepunt van de stad Stuttgart met een diameter van 5 meter nu van heel dichtbij bekijken. De ster is op de begane grond in zijn oorspronkelijke staat (zonder verlichting of draaiing) te zien in een klein eikenbosje voor het museum.

De Mercedes-Benz ster draait al sinds 1952 op het dak van de toren van het Hauptbahnhof Stuttgart. Het huidige logo stamt uit 1972. Na de voltooiing van de werkzaamheden aan het Bonatz-gebouw zal de gerestaureerde, met nieuwe techniek uitgeruste Mercedes-Benz ster in 2025 weer zijn oorspronkelijke plaats op de toren van het stationsgebouw innemen.

Gedenkplaatsen weer open

Ook het Gottlieb Daimler Memorial in het voormalige tuinhuis van het landgoed van Daimler in Stuttgart en zijn geboortehuis in Schorndorf gaan vanaf 1 juni 2021 weer open. Meer informatie: https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/gottlieb-daimler-memorial/ en https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/gottlieb-daimler-birth-place/.

Het Mercedes-Benz Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 9.00 18.00 uur. De kassa sluit altijd om 17.00 uur. Inschrijving, reservering en informatie: maandag t/m zondag van 9.00 18.00 uur via telefoonnummer +49 711 17-30000 of via e-mail: classic@daimler.com of online op www.mercedes-benz-classic.com/museum