Brussel,
23
november
2018
|
14:42
Europe/Brussels

Mercedes-Benz nieuwe partner ESL BeNeLux

Samenwerking start tijdens de finales van de ESL Dutch en Proximus Championship

Samenvatting

ESL Benelux, onderdeel van ‘s werelds grootste en toonaangevendste esports-organisatie ESL, slaat de handen in elkaar met Mercedes-Benz voor de lokale ESL National Championship. Hiermee wordt de wereldwijde samenwerking tussen ESL en Mercedes-Benz verder uitgebreid waarbij het merk met de ster de mobility partner van ESL BeNeLux wordt.

Samenwerking

"In de afgelopen jaren heeft Mercedes-Benz wereldwijd haar betrokkenheid in de wereld van de esports verder uitgebreid”, vertelt Peter Zijlstra, Marketing Manager Mercedes-Benz Cars voor de BeNeLux. “Voortaan betekent dat dat we ook partner zijn van de Nederlandse en de Belgische esports kampioenschappen. Met deze sponsoring stellen we onszelf open voor nieuwe doelgroepen. esports laat ons immers toe om in dialoog te gaan met jongeren, vooral met zij die een affiniteit met technologie en innovatie hebben. Kortom, we zijn erg blij om deel uit te maken van deze gaming community en steunen ESL graag in de verdere uitbouw van deze spannende sport in de BeNeLux.”

“We zijn erg blij Mercedes-Benz te mogen verwelkomen als nieuwe partner van ESL Benelux. Mercedes-Benz zal direct zichtbaar zijn tijdens de finales van de Nederlandse en Belgische competities die aankomende twee weekenden zullen plaatsvinden. We kijken er daarbij naar uit om samen met Mercedes-Benz te werken aan de verdergaande integratie van het merk in onze esports competities in 2019!”, aldus Jaap Visser, Managing Director ESL Benelux.

Finales op Bright Day

De finales van de ESL Dutch Championship vinden plaats op zaterdag 24 november en zondag 25 november op Bright Day in de Expo Haarlemmermeer. Duizenden esportfans kunnen de finales live aanschouwen op Bright Day of live volgen online via het Twitch-kanaal van ESL Benelux. Kijk voor meer informatie over alle competities, of het laatste esportsnieuws in de Benelux, op Twitch, Facebook of de website van ESL Benelux.

Finales ESL Proximus Championship

De finales van de ESL Proximus Championship vindt plaats op Zaterdag 1 en zondag 2 december in de Spiroudome te Charleroi. Meer informatie en tickets zijn hier te vinden.

Over ESL BeneluxESL Benelux is onderdeel van ESL, ‘s werelds grootste en toonaangevende esports-organisatie. ESL werkt samen met de populairste videogame-developers en organiseert vele online en offline competities. Het opereert op het allerhoogste niveau, kent internationale plus lokale leagues en competities, zoals onder andere Intel® Extreme Masters, ESL One, ESL National Championships en andere wereldwijde stadion-evenementen. Daarnaast biedt het esports-platform een breed scala aan producten en diensten, zoals community-competities, matchmaking-systemen, volledige (TV) producties, gaming-technologie, advertentiemogelijkheden en allerlei andere zaken hetgeen ESL het middelpunt maakt van het esports-ecosysteem. Met kantoren in Noord-Amerika, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Polen, Spanje, China, Nederland en andere partners in vele landen, heeft ESL een wereldwijde footprint (www.eslgaming.com). ESL Benelux maakt onderdeel uit van eMense.