27
september
2012
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz op het Autosalon - de ‘Mondial de l’automobile’ - van Parijs 2012

Stuttgart/Parijs. De productie van elektrische voertuigen die lokaal geen
uitlaatgassen uitstoten is één van de elementen in de strategie van Mercedes-Benz ten gunste van een duurzame mobiliteit. Op het Autosalon
van Parijs zullen opnieuw twee elektrisch aangedreven voertuigen hun wereldpremière beleven: de Concept B-Class Electric Drive, die het reeds
goedgestoffeerde productengamma vanaf 2014 zal vervolledigen, en de snelste elektrische seriewagen ter wereld, de SLS AMG Coupé Electric
Drive. De elektrische voertuigen die nu reeds in serie worden geproduceerd en die perfect geschikt zijn voor dagelijks gebruik, zijn een duidelijk bewijs
van de voorsprong die het topmerk uit Stuttgart op dit gebied heeft. Het gaat met name om de B-Klasse F-CELL, de VUL Vito E-CELL en de smart fortwo
electric drive.

Een ander voertuig dat op de Mercedes-stand in Parijs in de spotlights zal staan is de B 200 Natural Gas Drive met aardgasaandrijving, nog zo'n voorbeeld van de strategie van Mercedes-Benz op het vlak van duurzame mobiliteit. Andere blikvangers op de stand: de nieuwe CLS Shooting Brake en de SLS AMG Offensive, met twee nieuwe modellen. Het beeldhouwwerk ‘Aesthetics S’ geeft een idee van het design van de luxeberline van de toekomst. En ook de nieuwe A-Klasse, die kan uitpakken met een fenomenale start, zal op dit Salon ongetwijfeld een onbetwiste ster zijn.

Zuinig en weinig vervuilend: de B 200 Natural Gas Drive

Een CO2-uitstoot die met meer dan 16% verminderd is, uitlaatgassen die veel zuiverder zijn dan bij gebruik van benzine of diesel en ongeveer 50% besparing op de brandstofkosten ten opzichte van een vergelijkbare benzinemotor – allemaal argumenten die in het voordeel pleiten van de nieuwe Mercedes B 200 Natural Gas Drive met aardgasaandrijving. In de aardgasstand verbruikt de B 200 Natural Gas Drive van 115 kW (156 pk) amper 4,2 kg/100 km met een CO2-uitstoot van 115 g per kilometer. In beide gevallen zorgt het ‘ENERGY SPACE’-concept in de vloer voor een grote, variabele binnenruimte.

De nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG GT biedt een nog betere rijdynamiek en nog scherpere wedstrijdprestaties. Met zijn buitengewoon vermogen van 435 kW (591 pk), een geperfectioneerde AMG SPEEDSHIFT DCTsportversnellingsbak met 7 versnellingen en het nieuwe AMG RIDE CONTROL Performance-chassis legt de SLS AMG GT de lat hoger dan ooit. Hij is verkrijgbaar als coupé en als roadster.

Met de CLS Shooting Brake zet Mercedes-Benz opnieuw een topprestatie neer in het gamma innovatieve luxewagens. Deze vijfdeurs is door zijn proporties duidelijk een coupé, maar dankzij het dak dat tot achteraan doorloopt biedt hij heel wat mogelijkheden. De niet bepaald alledaagse ‘designo’-laadvloer, die in de automobielindustrie zelfs uniek in zijn genre is, benadrukt het ‘met de hand gemaakte’ karakter van het interieur. Hij bestaat uit vijf lagen kruiselings met de hand gelijmde lagen uitgekozen zwart kersenfineerhout, die op elkaar worden geperst om een grote vormvastheid te bekomen. Met het beeldhouwwerk ‘Aesthetics S’ onthult Mercedes-Benz op een kunstzinnige manier het design van de luxeberline van de toekomst. De esthetiek van het kunstwerk in reliëf wordt gecombineerd met een fascinerende projectie die de toeschouwer meevoert naar een driedimensionale wereld, waardoor de creativiteit van de designers op briljante wijze duidelijk wordt. Deze uitgesproken moderne mise-en-scène van de Mercedes-Benzdesigners wordt gepresenteerd in hall 1 van het Autosalon van Parijs.

De Mercedes-Benz A-Klasse schrijft een nieuw hoofdstuk in het segment van de compacte wagens, met zijn zeer expressief, dynamisch design en zijn topprestaties. Het nieuwe chassis van de A-Klasse staat garant voor zelfbewuste, sportieve klasse. Het is voor alle motorisaties voorzien van een achteras met vier armen, elektromechanisch bekrachtigde besturing met rijhulpsystemen en het ESP® met ‘Extended Traction Control’. ‘Enkel het beste is goed genoeg’ was het motto voor de inrichting van de binnenruimte van topkwaliteit, met Softtouch-oppervlakken.

Lokale nuluitstoot: de Concept B-Class Electric Drive en de SLS AMG Coupé Electric Drive

“Bij de ontwikkeling van onze elektrische voertuigen is het voordeel voor de klant onze allerhoogste prioriteit,” bevestigt Thomas Weber, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor de research van de groep en voor de ontwikkeling van Mercedes-Benz Cars. “En daarom streven wij met de Concept B-Class Electric Drive naar een elektrische mobiliteit van hoog niveau voor het hele gezin. Deze conceptwagen is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik en biedt fenomenaal rijplezier. En de snelste elektrische wagen ter wereld, de SLS AMG Coupé Electric Drive, bewijst welke technische mogelijkheden de elektrische aandrijving heeft.

” Met de Concept B-Class Electric Drive geeft Mercedes-Benz op het Autosalon van Parijs 2012 een eerste overzicht van de toekomst van de elektrische BKlasse, die gelanceerd zal worden in 2014. De stuwkracht wordt geleverd door een stille elektrische motor van 100 kW die lokaal geen enkele vervuilende stof uitstoot. De ‘high performance’ lithium-ionbatterij heeft een capaciteit die het mogelijk maakt een autonomie - met nuluitstoot - van 200 kilometer te halen met een topsnelheid die beperkt is tot 150 km/u.

Met de nieuwe SLS AMG Coupé Electric Drive luidt Mercedes-AMG een nieuw tijdperk in: deze supersportwagen stoot geen uitlaatgassen uit en is gebouwd met spitstechnologie uit de Formule 1, waardoor hij de meest dynamische en luxueuze elektrische wagen is die ooit geproduceerd werd. Deze ultraperformante wagen van AMG-signatuur is de krachtigste ooit. Hij is uitgerust met vier elektrische motoren die een totaal vermogen leveren van 552 kW en een maximumkoppel van 1.000 Nm. Deze stuwen dit model met vleugeldeuren naar de toppositie als het gaat om de snelste seriewagen ter wereld: de SLS AMG Coupé Electric Drive haspelt de sprint van 0 tot 100 km/u af in 3,9 seconden.