Brussel,
11
december
2019
|
11:08
Europe/Brussels

Mercedes-Benz V-Klasse en Marco Polo – nu nog comfortabeler en innovatiever

Samenvatting

Ongeveer een jaar geleden vierde de gefacelifte Mercedes-Benz V-Klasse zijn première met een nieuw ontworpen neus, een nieuwe mix van lakkleuren en bekledingen, de dynamische en efficiënte viercilinder-dieselmotor OM 654, de 9G-TRONIC-automaat en een uitgebreide waaier aan rijhulpsystemen.Ook de kampeerwagens Marco Polo en Marco Polo HORIZON plukten de vruchten van deze innovaties. En nu worden de geliefde modellen van Mercedes-Benz nog aantrekkelijker. Vanaf januari 2020 zijn ze namelijk te bestellen met het intuïtieve en zelflerende multimediasysteem MBUX. En bovendien wordt elk nieuw besteld Marco Polo-voertuig vanaf maart 2020 standaard uitgerust met Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC).Deze innovatieve interfacemodule maakt van de compacte kampeerwagen met ster een geconnecteerde woning op wielen.

 

“Digitalisering en connectiviteit zijn cruciale aspecten van onze productstrategie. Door het MBUX-multimediasysteem, dat werd ingewijd door de personenwagens van Mercedes-Benz, ook te integreren in de cockpit van onze monovolume en Marco Polo maken we deze modellen op basis van de V-Klasse nog comfortabeler", aldus Klaus Maier, Hoofd Marketing en Sales bij Mercedes-Benz Vans. “En voor fervente kampeerders hebben we nog meer goed nieuws: we zijn verheugd de Marco Polo-modellen in de toekomst standaard te kunnen aanbieden met Mercedes-Benz Advanced Control. Zo kunnen onze klanten reizen in een mobiel ‘smart home’, wat betekent dat ze diverse onderdelen van de leefruimte (zoals de lichten en verwarming) kunnen bedienen met hun smartphone.”

MBUX: meer comfort dankzij een intuïtief en intelligent multimediasysteem

Het hart van het MBUX-multimediasysteem is zijn intuïtieve bedieningsconcept en zijn spraakbediening in het bijzonder. Het systeem herkent nagenoeg elke denkbare zin met betrekking tot het infotainmentsysteem en de bediening van het voertuig. Voorbeelden daarvan zijn zinnen zoals ‘Zet de radio aan’ en ‘Activeer de zetelverwarming’. Bovendien begrijpt het systeem ook indirecte commando’s zoals ‘Ik heb het koud’. De spraakbediening wordt geactiveerd door middel van een toets op het stuurwiel of door ‘Hey Mercedes’ te zeggen. Bovendien kan de spraakbediening zich dankzij haar zelflerende capaciteiten aanpassen aan de gebruiker en diens stem en begrijpt het systeem zelfs slang.

MBUX laat zich echter niet alleen bedienen met gesproken commando’s maar ook via het centrale aanraakscherm van 7” of 10,25” en met het touchpad op de middenconsole. Met behulp van gebaren kan de weergegeven inhoud eenvoudig worden vergroot of verplaatst, wat bijzonder handig is om een nauwkeurige weergave te krijgen op de navigatiekaart. Het touchpad herkent bovendien handschrift.

MBUX combineert deze intuïtieve en intelligente bediening met zogeheten voorspellingsfuncties. Die stellen het systeem in staat om te herkennen welke activiteit de bestuurder wil starten. Wanneer de bestuurder bijvoorbeeld regelmatig naar huis belt op de terugweg van het werk, wordt het telefoonnummer automatisch voorgesteld op het scherm. Ook kunnen de infotainment- en auto-instellingen individueel worden geconfigureerd en opgeslagen in een profiel. In de V-Klasse en de kampeerwagenversies kunnen tot acht profielen worden aangemaakt.

Zelfs de toevoer van elektriciteit voor externe toestellen wordt geoptimaliseerd door de introductie van MBUX.Dankzij de USB-C-aansluitingen kunnen tablets en mobiele telefoons worden opgeladen met alle bekende voordelen van de USB-C-standaard, waaronder de hogere laadstroom. Met Apple CarPlay wordt het bovendien mogelijk om de gebruikersinterface van alle gebruikelijke besturingssystemen van smartphones te spiegelen op het centrale scherm.

Mercedes me connect: connectiviteit voor een intelligente mobiliteit

Met de MBUX-multimediageneratie krijgen ook de Mercedes me connect-services een nieuwe dimensie in termen van kwaliteit, wat de globale connectiviteitservaring in en rond de V-Klasse, Marco Polo en Marco Polo HORIZON ten goede komt.

Enkele van de services zijn de gratis basisdiensten Onderhoudsbeheer, Bijstand bij ongevallen en Pechbeheer, evenals de Telediagnose en Voertuigdiagnose vanop afstand. Op verzoek worden ook de zogeheten set-upservices toegevoegd. Die maken het mogelijk om vanop afstand de bandenspanning, het brandstofpeil en het AdBlue-peil te controleren. Andere optionele services zijn onder meer:

· Voertuigmonitoring met bijvoorbeeld geofencing en tracking

· Navigatie met bijvoorbeeld live verkeersinformatie, weersvoorspellingen en de mogelijkheid om routes en POI’s naar de wagen te verzenden

· Multimedia met bijvoorbeeld internet in de auto

De Mercedes me connect-services kunnen worden opgeroepen in de wagen met MBUX of om het even waar via de smartphone-app. De enige vereiste is een internetverbinding.

MBAC: connectiviteit, zelfs in de leefruimte van uw Mercedes-Benz Marco Polo

Vanaf maart 2020 wordt de Mercedes-Benz Marco Polo niet alleen standaard uitgerust met het MBUX-multimediasysteem en de nieuwe Mercedes me connect-services maar ook met de innovatieve Mercedes-Benz Advanced Control-interface, kortweg MBAC, die uw voertuig tot een smart home op wielen maakt. MBAC maakt het mogelijk om de volgende elementen in de leefruimte van de Marco Polo te connecteren om ze vervolgens te bedienen vanaf een centrale locatie:

· Controle van het niveau van de watertanks (afvalwater, vers water)

· Controle van de laadstatus van de 12V-batterij

· Controle en instelling van de koelboxtemperatuur

· Controle en instelling van de hulpverwarming met warme lucht

· Bediening van het elektrisch verlengbare pop-updak

· Bediening van het elektrische schuifdak

· Bediening van het Jehnert-soundsysteem

· Bediening van de hoofdverlichting, inclusief sfeerverlichting

Bovendien biedt MBAC een timer voor de hulpverwarming met warmte lucht, alsook een compleet waarschuwings- en berichtenconcept. Zo weten de kampeerders op elk moment of hun voertuig vertrekkensklaar is.

De bediening en instelling van de functies is mogelijk via het MBUX-aanraakscherm, via het touchpad in de cockpit van het voertuig of met de smartphone-app met Bluetooth-verbinding.

De Marco Polo met MBUX en MBAC viert zijn première op de CMT-beurs 2020 (Caravan, Motor, Tourism) in Stuttgart (Duitsland). De beurs opent haar deuren op 11 januari en loopt tot 19 januari.De stand van Mercedes-Benz vindt u in hall 10.