23
februari
2015
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Maybach Pullman

Mercedes-Maybach Pullman – de absolute topklasse met een trotse historie

De 50ste verjaardag van de bekendste Pullman-Limousine van allemaal, de Mercedes-Benz 600, valt samen met een speciaal debuut op de Autosalon van Genève: de lancering van een nieuwe Pullman. Het tweede model van Mercedes-Maybach neemt de absolute toppositie in met een afgescheiden passagierscompartiment met vis-à-vis geplaatste stoelen. Tegelijkertijd vormt hij het trotse toonbeeld van high-end automotive luxe die traditioneel synoniem staat voor het merk Maybach.

Alleen al de lengte van 6,50 meter zegt genoeg over de speciale status van de Mercedes‑Maybach Pullman. Zo ontstaat een club lounge met maximale ruimte voor de inzittenden achterin met een scala aan standaard comfortvoorzieningen. Hierdoor voldoet de limousine aan de hoogste verwachtingen op het gebied van exclusiviteit en luxe. De VIP-passagiers zitten, kijkend in de rijrichting, op executivestoelen en profiteren daarbij van de grootste beenruimte in dit segment. In- en uitstappen is met het grootste gemak en maximaal comfort mogelijk. Typerend voor een Pullman zitten de vier passagiers tegenover elkaar in een passagierscompartiment dat wordt afgescheiden met een elektrisch bedienbare scheidingswand. De prijzen beginnen rond een half miljoen euro, de eerste Limousines - indien gewenst volledig geindividualiseerd – worden begin 2016 geleverd.

Veel overheden, staatshoofden en vorstenhuizen wereldwijd kozen al decennia lang voor limousines van Mercedes-Benz met de ‘Pullman’ aanduiding. Met het nieuwe model versterkt Mercedes-Benz zijn unieke positie in dit veeleisende segment.

De Mercedes-Maybach Pullman biedt klanten unieke mogelijkheden om hun topklasse limousine tot in detail aan te passen aan hun persoonlijke smaak, onder andere door middel van de beschikbare hoogwaardige Maybach lakkleuren die in verschillende lagen worden aangebracht.

Met een lengte van 6.499 mm is de Pullman nog eens 1.053 mm langer dan de Mercedes-Maybach S-Klasse. De indrukwekkende wielbasis bedraagt 4.418 mm. Verder is de Pullman met 1.598 mm ruim 100 mm hoger dan de Mercedes S-Klasse, waardoor aanzienlijk meer hoofdruimte beschikbaar is.

De V12 biturbomotor in de Mercedes-Maybach Pullman heeft een vermogen van 390 kW (530 pk). De cilinderinhoud meet 5.980 cc, het maximale koppel van 830 Nm is vanaf 1.900 tpm beschikbaar.

De naam Pullman werd oorspronkelijk gebruikt voor treinwagons met luxueuze open compartimenten, gebouwd door de American Pullman Palace Car Company. De naam werd al snel ook gebruikt voor de luxe automobielen van Mercedes-Benz met een extreem lange wielbasis en een uitzonderlijk ruim compartiment voor de inzittenden. Achterin, en afgescheiden van het bestuurderscompartiment, was er ruimte voor vier inzittenden middels vier gescheiden, tegenover elkaar geplaatste  stoelen.

Extreme zitruimte achterin, interieur volledig in leer uitgevoerd

Zoals de naam al suggereert staan de vier stoelen achterin de Mercedes-Maybach Pullman in vis-à-vis opstelling. De eigenaar en VIP-gasten zitten in de rijrichting op twee executivestoelen en achteruit kijkend op twee neerklapbare zittingen. Op speciaal verzoek kan de Pullman ook in een exclusieve versie met  twee executivestoelen worden geleverd.

De executivestoelen bieden een uniek comfort dankzij hun speciale kinematische instelbaarheid. In tegenstelling tot wat gangbaar is, kan de rugleuning afzonderlijk van de zitting worden versteld tot maximaal 43,5 graden waarbij het onderste deel van de stoel in positie blijft. De kussens kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld, in hoogte en horizontaal. De meest verticale positie van de rugleuning (19 graden) zorgt voor een relaxte werkhouding. De luxueuze hoofsteunen worden standaard geleverd met een extra kussen.

De twee inzittenden achterin hebben de grootste beenruimte in dit segment en 60 millimeter meer hoofdruimte tot hun beschikking dan in een Mercedes-Maybach S-Klasse.

De instap is riant en comfortabel dankzij de grote achterportieren en de positie van de executivestoelen die nog verder naar achteren zijn geplaatst. Dit is een belangrijk punt op het gebied van comfort voor staatshoofden en vorsten voor wie het protocol vereist dat zij vóór hun tolken in moeten stappen. Deze stoelopstelling garandeert bovendien hun privacy, omdat een groot deel van hun lichaam schuil gaat achter de achterste dakstijl.

Het interieur van de Mercedes-Maybach Pullman is standaard volledig bekleed met leer. Niet alleen de dakhemel is afgewerkt met kwalitatief hoogwaardig leer, ook de portierstijlen en stoelconsoles zijn met leer bekleed. Zoals van een Maybach verwacht mag worden, bevinden zich in het dak drie analoge klokken die de achterpassagiers informeren over de buitentemperatuur, snelheid en tijd.

De scheidingswand tussen het voor- en achtercompartiment staat borg voor discretie. Het glazen schuifpaneel wordt elektronisch bediend en kan via een druk op een knop veranderen van transparant naar geblindeerd. In combinatie met de standaard gordijnen voor de ramen achterin is daarmee het privacyniveau naar wens te bepalen. De grootte van de standaard gemonteerde 16:9 formaat 18,5 inch (47 cm) monitor vóór de scheidingswand is elektronisch aan te passen.

Liefhebbers van een compromisloze geluidservaring en een perfecte muziekweergave kunnen kiezen uit twee innovatieve Burmester audiosystemen. Het bestaande Burmester® Surround Sound Systeem levert het legendarische en onmiskenbare geluid waarmee de high-end audiospecialist uit Berlijn bekend is geworden. Als overtreffende trap biedt het Burmester® High-End 3D Surround Sound Systeem ongeëvenaard luisterplezier en een buitengewone geluidskwaliteit.

Het mag duidelijk zijn dat Mercedes-Maybach zijn klanten unieke mogelijkheden biedt om de afwerking van hun topklasse limousine te individualiseren.

De geschiedenis: Pullman limousines van Mercedes-Benz

De bekendste Mercedes Pullman, de Mercedes 600, viert in 2015 zijn 50-jarig bestaan. Mercedes-Benz startte in 1965 voor het eerst met het leveren van dit prestigieuze model als een ‘serieproductieauto’. Desondanks gaat de traditie van exclusieve limousines met de naam Pullman bij Mercedes-Benz nog verder terug: drie speciaal ontworpen versies van het model 300 met Pullman-afmetingen, ook wel bekend als de ‘Adenauer Mercedes’, werden al in 1960 vervaardigd. En vanaf de W 100 modelserie volgden in de daaropvolgende jaren Pullman-versies van de S-Klasse 109 en 126 modelserie (speciale productie) evenals van de 140 en 220 (standaardproductie).

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Tel.: 0032 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet: www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be