Brussel ,
02
oktober
2018
|
10:42
Europe/Brussels

Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse

meer sport in de tourer

Samenvatting

De nieuwe B-Klasse legt de nadruk op sport in de Sports Tourer. Hij ziet er dynamischer uit dan zijn voorganger en biedt meer rijdynamiek in combinatie met nog meer comfort. Zijn avantgardistische interieur biedt een uniek gevoel van ruimte door het design van het dashboard. Het bijzondere aan het dashboard is het hoofdgedeelte dat wegbuigt richting de inzittenden en dat uitsparingen heeft ter hoogte van de bestuurder en de voorpassagier. De intuïtieve user interface van het lerende MBUX multimediasysteem is baanbrekend. Tot de sterke eigenschappen behoren de heldere weergave, de “Hey Mercedes” spraakbediening, het standaard touchscreen en functies als MBUX Augmented Reality. Dankzij moderne rijassistentiesystemen heeft de B-Klasse een van de hoogste actieve veiligheidsniveaus in het segment, met functies die zijn overgenomen van de S-Klasse. Daarnaast is het interieur ruimer, terwijl de motoren zuiniger en milieubewuster zijn. Ook maakt een achttraps transmissie met dubbele koppeling zijn debuut. De verkoop van de nieuwe B-Klasse start in december 2018, terwijl de marktintroductie voor februari 2019 gepland staat.

De designers kregen de opdracht om van de nieuwe B-Klasse een opvallende verschijning te maken in de wereld van de MPV’s. Die opdracht werd op succesvolle wijze uitgevoerd, met een lange wielbasis (2.729 mm), korte overhangen voor en achter, een wat lagere daklijn en grotere velgen in de maat 16 tot 19 inch. Al deze aspecten zorgen voor dynamische proporties. Het relatief lage, progressieve front met vloeiende overgang van de motorkap naar de A-stijlen en de voorruit onderstreept net als de gespierde schouderpartij het sportieve uiterlijk.

Hetzelfde geldt voor de smalle koplampunits, die in de standaarduitvoering al hightech, gedetailleerd en fraai ogen met H7-lampen en led-dagrijverlichting. Wanneer uitgerust met volledige led-koplampen, beschikt de B-Klasse ook overdag over een opvallende lichtsignatuur in de vorm van een dubbele fakkel. De optionele MULTIBEAM LED-koplampen zien er bijzonder sportief uit. Ze maken een snelle, elektronische aanpassing van de koplampen aan de verkeerssituatie mogelijk. Deze uitrusting uit het topsegment, die met de nieuwe A-Klasse zijn debuut maakte in het compacte segment, zorgt nu ook in de nieuwe B-Klasse voor een markante look en extra veiligheid.

Aan de achterzijde wordt de breedte van de auto benadrukt door tweedelige achterlichten, de in de bumper geïntegreerde reflectoren en het zwarte onderste gedeelte van de bumper in diffusorlook met chromen sierlijst. De grote dakspoiler zorgt samen met de hoogglanzend zwarte spoilers aan weerszijden van de achterruit voor een verbeterde aerodynamica en een sportieve uitstraling.

De cw-waarde van de nieuwe B-Klasse begint bij 0,24 (voorganger: 0,25). De lagere daklijn draagt ook bij aan een luchtstroming die toonaangevend is in het segment door het compactere front van de auto. Daarnaast hebben de aerodynamica-engineers het windgeruis gereduceerd door tal van details te verbeteren. De voordelen: een hogere mate van alertheid en de mogelijkheid om op een ontspannen manier met elkaar te praten.

De verbeterde stoelgeometrie en de lagere ruitlijn zorgen voor een nog beter ruimtegevoel dan in het vorige model. De bestuurder zit 90 millimeter hoger dan in een A-Klasse en heeft zodoende een goed zicht rondom, waar de vormgeving van de dakstijlen ook aan bijdraagt.

 

 

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.